Dec 8, 2022, 18:52

10.000 de copii de refugiați care au ajuns în Europa neînsoțiți, dispăruți

copii refugiati

Mii de copii din cei 10.000 care au intrat în Europa și sunt de negăsit ar fi căzut victime traficanților de carne vie, potrivit unui raport recent al Europol. Și mai îngrijorător este că agenția care se ocupă de combaterea criminalității la nivel european susține că are date clare că mulți dintre copii sunt exploatați, în special sexual, de grupurile de crimă organizată.

5000 dintre acești copii au dispărut în Italia, și alți 1.000 în Suedia.  Oficialii europeni spun că unii dintre aceștia se află, cel mai probabil, la rude.

„Nu este exagerat să spunem că ar fi vorba de cel puțin 10.000 de copii. Nu toți au fost exploatați de bandele de criminalitate organizate. Unii dintre ai au ajuns la rude. Pur și simplu nu știm unde sunt, ce fac și de cine sunt însoțiți”, a spus Brian Donald, un înalt oficial al Europol, potrivit The Guardian.

Organizația Salvați Copii susține că anul trecut au intrat în Europa nu mai puțin de 26.000 de copii neînsoțiți.

Europol are dovezi fugiacă există o infrastructură criminală paneuropeană sofisticată ce vizează migranți în anumite scopuri. În Germania și Ungaria, de exemplu, un număr mare de infractori au fost reținuți pentru că exploatau migranți.

„O întreagă infrastructură criminală s-a dezvoltat în ultimele 18 luni în jurul migranților. Există închisori în Germania și Ungaria unde majoritatea celor arestați și aduși acolo sunt în legătură cu bandele criminale care profită de criza imigranților”, a mai spus Brian Donald.

Guvernul britanic a anunțat recent că va găzdui copii refugiați care au fost separați de familiile lor de conflictele din Siria și din alte țări, după ce mai mult de jumătate dintre aceștia dispar după ce ajung în Regat.

0 Comentarii

Shares