Iun 6, 2023, 20:06

10 biciclete pentru deputaţi

foto voceatransilvaniei.ro

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, campania de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ, care presupune şi organizarea, în perioada 12-13 septembrie, a unei competiţii sportive destinate deputaţilor şi angajaţilor, intitulată „BikeFest 2015”.

Potrivit memorandumului aprobat de Biroul Permanent, citat de Mediafax, Comisia pentru mediu a Camerei Deputaţilor în parteneriat cu asociaţia „Green Revolution” vor începe ocampanie comună de informare şi conştientizare denumită „campanie de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, care urmăreşte informarea deputaţilor şi a personalului angajat în legătură cu necesitatea şi beneficiile folosirii bicicletei.

„Nu în ultimul rând se doreşte promovarea folosirii bicicletei prin implementarea unui sistem de bike sharing gratuit, destinat deputaţilor şi personalului angajat, precum şi organizarea unui eveniment destinat publicului larg”, se menţionează în memorandum.

Astfel, în campanie se vor amplasa un rastel şi 10 biciclete la intrarea S2 din Palatul Parlamentului, destinat deputaţilor şi personalului angajat, cu funcţionare anuală, de la 15 aprilie la 15 octombrie, va fi o informare online, mail şi site a deputaţilor şi personalului cu privire la acestă iniţiativă şi va fi amplasat un panou informativ, împreună cu o bicicletă la intrarea S1.

În această campanie va fi organizată şi o competiţie sportivă destinată deputaţilor şi personalului angajat, cu delimitarea traseului în jurul Palatului Parlamentului şi pe aleile din curtea instituţiei, amplasarea porţilor de plecare-sosire, puncte de monitorizare, de hidratare, de prim-ajutor.

Toate costurile vor fi suportate de „Green Revolution”. Se estimează că evenimentul va atrage aproximativ 1000 de sportivi de toate vârstele, fiind un eveniment destinat publicului larg,

„Biroul Permanent a fost de acord, în sensul de a sprijini activitatea ONG, activitatea sportivă şi alte activităţi, prin popularizarea ei şi prin alte elemente necesare. Au mai fost membri ai BP care au spus că îşi mai pun la dispoziţie şi bicicleta pentru treaba asta”, a precizat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares