Mar 23, 2023, 03:04

10 motive pentru a pleca într-o vacanţă exotică

Diani Beach, Kenya

Ai văzut tu nişte preţuri mari pe internet, de la 2-3000 de euro de persoană în sus, ai citit pe undeva că trebuie să te vaccinezi împotriva multor boli şi, în plus de asta, ţi-a povestit şi vecinul care a muncit trei ani în Dubai că negrii miros urât. Nu are, deci, nici un sens să te duci în vara asta în Kenya sau în Zanzibar, nici măcar în Thailanda sau Bali- deşi visai la o asemenea vacanţă- aşa că mai bine mergi la sigur şi alegi hotelul cu servicii all-inclusive din Bulgaria, în care ai mai fost şi anul trecut. Ok, foarte bună alegere, numai că Travel Zoom îţi oferă zece motive să te mai gândeşti, înainte de a renunţa la gândul unei vacanţe exotice.

Resort Zanzibar
Resort Zanzibar

1. O vacanţă într-o insulă din Oceanul Indian sau în Africa poate fi cu mult mai ieftină decât îţi imaginezi. În Thailanda sau Bali nici nu-ţi mai vorbesc. Singurul pont pe care pot să ţi-l dau este să cauţi bine ofertele- şi, preferabil, din timp- pentru că sunt multe agenţii de turism româneşti care au parteneriate cu mari turoperatori occidentali, precum TUI, şi pot oferi preţuri bune şi foarte bune. Spre exemplu, cu 1100-1200 de euro poţi petrece 10 zile într-un resort senzaţional de 5 stele pe malul Oceanului Indian din Kenya. Sau poţi să mergi în Thailanda.

2. Ştiu că s-ar putea să te dezamăgesc, dar nivelul serviciilor turistice din Asia de Sud-Est sau din Africa poate fi cu mult superior celui din ţările europene. Multe dintre lanţurile de hoteluri de 4-5 stele de aici sunt administrate de manageri occidentali şi/sau au contracte cu turoperatori renumiţi din Germania sau Marea Britanie care trimit anual milioane de turişti şi nu-şi permit să dea rateuri. Vorbim totuşi de o industrie de miliarde de dolari. Nu sunt singurele motive, dar pentru mulţi sunt importante.

Bine, poţi să alegi şi varianta extremă şi să-ţi închiriezi o colibă sub nişte copaci de mango. Zic totuşi să începi cu o ofertă mai comodă, din cele aflate pe piaţa românească.

Resort Ao nang
Resort Ao nang

3. Când ajungi chiar în miezul turismului mondial (şi globalizat) vei vedea şi cum arată adevăraţii profesionişti în domeniu. Nu ţi se va da senzaţia că  primeşti o favoare, cum te simţi de multe ori prin locurile turistice din România. Vei fi tratat cu recunoştinţă şi respect pentru că ai ales să-ţi cheltui banii în locul respectiv. Nu-ţi va cere nimeni la plecare să le promovezi hotelul sau restaurantul când ajungi la tine în ţară, nici să le recomanzi prietenilor şi colegilor de serviciu. Au suficienţi turişti şi chiar nu au nevoie de ajutorul tău să-şi vândă serviciile.

Zanzibar
Zanzibar

4. Vei avea ocazia să te simţi un cetăţean global. În general, nu-i va păsa nimănui ce scrie la tine în paşaport, dar tu, curios ca orice român, vei putea studia cu atenţie lumea pestriţă din jurul tău. Vei înţelege, de pildă, de ce sunt japonezii aşa cum sunt, când îi vei vedea că sunt în stare să meargă sute de metri şi să iasă din resort pentru a fuma o ţigară, doar pentru a respecta regulile locului. Asta deşi nu ar fi îndrăznit nici un angajat al resortului să-le atragă atenţia….citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares