Iun 4, 2023, 00:14

10 ponturi despre Santorini pe care nu le găsești în ghidurile turistice

Santorini

În urmă cu câteva veri am petrecut o săptămână în Santorini și am observat că sunt totuși multe diferențe între această insulă și celelalte locuri din Grecia. Santorini este un loc interesant pentru a-ți petrece vacanța dacă, înainte de a pleca, știi la ce să te aștepți. Iată mai jos câteva ponturi care pot fi utile celor care vor să meargă în această vară în celebra insulă grecească.

1. Santorini are doar 96 de kilometri pătrați și cam 11.000 de localnici, dar în fiecare vară este vizitată de peste jumătate de milion de turiști. Ok, te-ai prins ce vreau să spun: în plin sezon aglomerația este mare, cel puțin în principalele localități Fira și Oia, iar traficul poate deveni aproape insuportabil. Eu am fost la sfârșitul verii, iar timpul petrecut în mașina închiriată mi-a pus la grea încercare răbdarea. Grecii păreau însă mult mai relaxați, deci un sfat bun ar fi: ”Când ești în Grecia, comportă-te ca grecii!”

Santorini

2. Având în vedere numărul mare de turiști care vin aici în fiecare vară, prețurile sunt pe măsură. Mulți dintre proprietarii restaurantelor, hotelurilor sau magazinelor din Santorini își închid afacerea pe timpul iernii și se mută pe continent. Asta înseamnă că vin în Santorini primăvara și pleacă toamna, deci au la dispoziție un timp relativ scurt pentru a-și scoate banii. Deci trebuie reținut că prețurile sunt mai mari decât în alte insule grecești.

3. În Santorini se mănâncă excelent și la prețuri bune, dar nu în centrul localităților Oia și Fira. Ca peste tot în lume, acolo unde se îngrămădesc turiștii scade calitatea bucătăriei și cresc prețurile în mod nejustificat. (Citiți aici cum explică maestrul Anthony Bourdain acest aparent paradox). Spre exemplu, am descoperit câteva restaurante cu fructe de mare cu prețuri accesibile când cobori scările din Oia spre Amoudi. De asemenea, am mâncat baclava, gyro și souvlaki la taverne mai micuțe, printre străduțele din Perissa. Delicioase și mult mai ieftine decât la Oia.

4. O să-ți iasă pe nas de câte ori vei auzi despre celebrele apusuri de soare din Oia. Mii de turiști se îngrămădesc seară de seară pe terasele din Oia să vadă cum apune soarele și, evident, plătesc pentru distracția asta prețuri mai mari la băuturi și mâncare. Nu trebuie să fii geograf de profesie ca să-ți dai seama că…citește continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares