Iun 3, 2023, 23:57

10 ponturi pe care să le știi înainte de a merge la plajă în Larnaca, Cipru

Plaja Finikoudes

La sfârșitul lui mai, când temperatura e suportabilă iar numărul turiștilor se află abia la baza pantei pe care o va urca în următoarele luni, am petrecut patru zile la plajă în Cipru, în însoritul oraș Larnaca. Obișnuiți cu drumurile lungi și complicate până în Africa sau Asia, cele două ore de zbor cu Wizz Air în puterea nopții au trecut fără să ne dăm seama. La ora 8 am aterizat la Larnaca, iar la 8,30 eram deja în taxiul care ne ducea de la aeroport la apartamentul închiriat pe booking.com, cu vedere la mare și amplasat exact la jumătatea distanței dintre cele două plaje principale din Larnaca, Finikoudes și Mckenzie.

taverna Larnaca

La 9,30 am ajuns pe plaja publică din Finikoudes, iar la 12 o boare de ploaie ne-a alungat pe teresa de la Tuck Inn, o cârciumă locală de pe faleză a căror bucătari gătesc la fel de bine și mâncăruri tradiționale cipriote dar și asiatice, semn că nu degeaba Insula Afroditei este, din punct de vedere geografic, mai aproape de Asia decât de Europa.

Nu prea ai de ce să pierzi timpul în Larnaca. Distanțele sunt scurte, lucrurile ordonate, traficul acceptabil (înțeleg totuși că prin iulie-august se sparge conducta cu ruși în vacanță și orașul se aglomerează) iar serviciile excelente. Un lucru perfect logic, atâta vreme cât turismul e sursa principală a prosperității de astăzi a Ciprului.

Mai jos sunt zece observații despre Larnaca care te-ar putea ajuta dacă vrei să mergi acolo în vara asta.

1. Larnaca nu este cel mai mare oraș din Cipru (e al treilea, cu 86.000 de locuitori), dar pretinde că este cel mai vechi. Strălucește de curățenie, cel puțin în partea lui turistică. Nu am văzut picior de cerșetor, lucru inedit pentru un oraș plin de turiști. Am remarcat în schimb prin cartiere containerele speciale unde poți dona haine și lucruri pentru  oamenii săraci.

larnaca

2. Pisicile de pe străzile orașului sunt atât de multe, încât nu poți să faci o poză fără să nimerești și o mâță în cadru. Sunt blânde, le vezi pe tomberoanele de gunoi, în fața curților sau printre picioarele turiștilor. O încăierare pisicească a reușit totuși să ne trezească în miezul nopții, deși camera noastră era la etajul patru.

3. Plaja principală din Larnaca este…citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares