Mar 30, 2023, 05:33

10 secrete ”murdare” despre companiile aeriene

travel

Unde se duce toată murdăria din toaletele avioanelor? De ce se aprind luminile de veghe înainte de aterizare? Sunt atât de multe informații greșite care circulă în spațiul public legate de zborurile cu avionul încât cineva trebuia să le lămurească la un moment dat. Site-ul Budget Travel a făcut o selecție a celor mai frecvente întrebări și, după ce a stat de vorbă cu piloți, membri ai echipajelor și specialiști în domeniu, a răspuns la 10 dintre acestea.

1. Avioanele își aruncă mizeria din toalete în aer?

Ei bine, nu. Nu este adevărat acest mit. Niciodată avioanele nu-și aruncă mizeria în aer. Cel puțin…nu intenționat. Pentru că, spre exemplu, s-a întâmplat ca un bărbat din California să se trezească cu o bucată de mizerie înghețată, căzută dintr-un avion, care i-a trecut prin pânza de la barcă. Amuzant este că ”obiectul” era  de culoare albastră, datorită chimicalelor cu care sunt tratate toaletele din aeronave.

2. Animalele de companie sunt transportate în locuri neîncălzite și nepresurizate?

Există și această legendă, care, dacă ar fi adevărată, ar contrazice legile fizicii. La o altitudine de 10.000 de metri, temperatura e sub zero grade, iar oxigenul insuficient pentru supraviețuirea unei ființe. În realitate, animalele de companie sunt transportate în locuri încălzite și sigure. Totuși, o călătorie cu avionul poate fi destul de chinuitoare pentru animale- spre exemplu, pista este un loc foarte zgomotos în timpul încărcării și descărcării așa că muncitorii de pe aeroporturi poartă căști. Pet-urile nu au acest noroc.

3. Apa din avion este bună de băut?

Din păcate s-ar putea să nu fie. Testele au arătat că apa de la chiuvetă din avioane este plină de bacterii și ar putea să vă îmbolnăvească. Un test în acest sens a fost făcut de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA și Wall Street Journal.  Autoritățile americane îi avertizează pe cei care are un sistem imunitar slăbit să evite pe cât posibil apa din avion. Cumpărați apă îmbuteliată pentru a evita orice risc.

4. Ce rol are la aterizare iluminatul din interior?

De ce se aprinde lumina de veghe înainte de aterizarea unui avion? Explicația este aceea că, astfel, ochii pasagerilor sunt pregătiți pentru…citește continuarea pe Travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares