Ian 30, 2023, 23:45

1400 de VIP-uri din Marea Britanie investigate pentru pedofilie

pedofili

Peste 1400 de suspecţi celebri sunt investigaţi de poliţie în cazul abuzurilor de copii din Regat, inclusiv politicieni, potrivit noilor date ale anchetei poliţiei britanice

Dintre cei 1433 de suspecţi, 76 au fost sau sunt politicieni, 43 de suspecţi lucrează în industria muzicală, iar 135 în presă. Datele au fost dezvăluite de brigada special formată pentru aceste investigaţii care au făcut vâlvă în Regat, denumită „Operaţiunea Hidrant”. Dintre cei 1433 de suspecţi, mai mult de 1200 sunt în viaţa şi pot fi anchetaţi şi chiar acuzaţi, porivit celor mai noi date ale amplei anchete care vizează cazurile istorice de pedofilie neanchetate sau nerezolvate ale VIP-urilor britanice.

„Cifrele cresc în fiecare zi. Numerele pe care vi le spun acum sunt doar un moment în timp”, a spus Simon Bailey, ofiţerul care conduce operaţiunea

La jumătatea anului trecut Parlamentul britanic risca să fie târât în cel mai mare scandal de la existenţa sa, după informaţiile potrivit cărora un amplu dosar de pedofilie în care erau implicaţi mai mulţi parlamentari a dispărut misterios în anii ’80.

Dosarul, alături de alte 114 documente şi dovezi despre reţeaua de pedofilie, a fost înaintat ministrului pentru Afaceri Interne al Marii Britanii din anii ’80, Leon Brittan. Dosarul a fost întocmit de Geoffrey Dickens, conservator, membru pe atunci al parlamentului britanic. Dickens a murit în 1995, nu înainte însă de a dezvălui familiei că informaţiile pe care le-a furnizat ministrului de Interne de la acea vreme vor „aduce lumină” asupra persoanelor faimoase care abuzează copii în Regat, adăugând că printre pedofili se numără opt persoane „extrem de cunoscute”.

Scandalul cercurilor de pedofili din Regat a ajuns cunoscut în toată lumea după ce în presă au apărut dovezi de necontestat că un cunoscut prezentator al postului BBC, Jimmy Savile, a abuzat sute de persoane, dintre care, majoritatea copii.

Scandalul Savile a generat multe anchete similare şi a condus la arestarea mai multor celebrităţi din showbiz-ul britanic, cercetate pentru fapte care au fost comise in anii ’60, ’70 si ’80.

Simon Bailey, şeful operaţiunii care vizează pedofilii celebri britanici, spune că dosarul lui Savile, care a murit în 2011, a avut un mare impact asupra investigaţiei şi a anticipat că până la finalul anului va primi peste 100.000 de noi document care vor ajuta la elucidarea cazurilor istorice de pedofilie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares