Ian 27, 2023, 22:41

Geoană a depus în Parlament proiectul votului electronic

geoana

Parlamentarii Partidului Social Românesc (PSRO) au depus la Parlament un proiect de lege ce vizează introducerea votului electronic, a declarat vineri, la Arad, președintele PSRO, Mircea Geoană.

‘Introducerea votului electronic este perfect posibilă, tehnic vorbind. Se practică și în alte părți, în țări ca Estonia sau Elveția. Aștept punctul de vedere al Guvernului și al instituțiilor statului român, care spun că se pricep. Iar dacă tot spunem că avem instituții atât de importante în securitate cibernetică, evident că se pot crea condiții pentru ca securitatea votului, acesta fiind principalul element de întrebare în jurul votului electronic’, a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, liderul PSRO a abordat subiectul alegerilor de primari din două tururi, susținând că încă nu este târziu ca această modificare a modului de desfășurare al alegerilor locale să se facă.

‘Acest lucru este posibil! Nu printr-o ordonanță de urgență a Guvernului, pentru că în mod evident, domnul Cioloș nu vrea să intre într-un subiect delicat. Dar în clipa de față nimic nu îl împiedică pe domnul Cioloș să prezinte un proiect de lege pe care Parlamentul să îl evalueze, sau în Parlament să aducem mai repede, prin procedură de urgență, un proiect de lege care există depus acolo și care vorbește despre două tururi pentru locale. Trebuie spus că avem un prim semnal de la Curtea Constituțională că acest proiect nu ar putea fi contestat cu șanse. Deci, cred că în clipa de față ar fi onest ca dincolo de declarații de intenții și de ‘public relations’ să mai facem o încercare în Parlament, dacă totuși cineva dorește să încurajeze o competiție politică puțin mai echilibrată’ , a afirmat Mircea Geoană, adăugând că PSRO susține alegerea primarilor din două tururi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares