Iun 8, 2023, 02:31

15 ponturi care vă ajută să călătoriţi mai ieftin

backpackeri

Să călătoreşti nu este întotdeauna ieftin. Sunt însă câteva reguli care, o dată respectate, vă ajută să economisiţi foarte mulţi bani atunci când plecaţi din ţară. Astfel, aţi putea chiar să vă permiteţi acea vacanţă în Seychelles sau în Mauritius, la care vă gândiţi de ani de zile, dar nu aţi îndrăznit niciodată să o puneţi în practică. Cu ajutorul celor de la budgettravel.com, am schiţat 15 ponturi care ne-ar putea ajuta să călătorim mai ieftin. Şi mai plăcut.

1. Întotdeauna veţi găsi cazare ieftină şi bună. Chiar dacă, uneori, asta presupune un mic efort.

Nu vă grăbiţi să rezervaţi prima camera de hotel, găsită pe un site, care vi se pare atragătoare şi la un preţ decent. Continuaţi să căutaţi şi alte variante pentru că un preţ bun la cazare însemnă, uneori, timp şi bani pierduţi din cauza distanţei faţă de principalele atracţii turistice. În plus, călătorii adevăraţi sună la hotel şi încearcă să obţină un preţ mai bun decât cel afişat, o cameră cu facilităţi mai bune şi chiar un upgrade gratis. Nici nu vă imaginaţi câte şanse de reuşită aveţi intrând în contact direct, sau chiar prin email, cu personalul hotelului.

2. Da, există zile ideale pentru rezervarea unui bilet de avion.

În general, regula ar fi că rezervarea biletului de avion trebuie făcută cu aproximativ două luni înaintea zborului. De asemenea, din experienţele călătorilor profesionişti cel mai bun preţ va fi obţinut, probabil, dacă rezervarea va fi pentru un zbor ce are loc marţi. O altă recomandare ar fi să urmăriţi companiile aeriene importante pe reţelele de socializare, pentru oferte şi concursuri şi să le cereţi să vă trimită newsletters-uri. S-ar putea să găsiţi astfel oferte la care nici nu speraţi.

3. Mergeţi dimineaţă, devreme, să ridicaţi maşina închiriată.

Un lucru inteligent pe care aţi putea să-l faceţi, dacă aţi rezervat din timp o maşină mică şi ieftină, ar fi să mergeţi să o luaţi dis de dimineaţă, chiar înainte de ora 8. Asta pentru că, înainte de ora 8, majoritatea clienţilor nu au înapoiat încă autovehiculele închiriate şi este foarte posibil să nu găsiţi disponibilă nici o maşină din categoria celor ieftine. În aceste condiţii, agenţia de „rent a car” este obligată să vă dea o altă maşină, la acelaşi preţ, una care poate fi mult mai mare şi mai confortabilă (şi mai scumpă, evident). Beneficiaţi astfel de un upgrade gratuit….citeşte continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares