Sep 30, 2022, 23:22

155 de turişti români au fost scoşi de MAE din Egipt de teama teroriştilor

turisti evacuati

Alţi 15 cetăţeni români care se aflau în staţiunea egipteană Sharm El Sheikh au fost repatriaţi, luni, după ce sâmbătă au revenit în ţară 140 de persoane care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada, anunţă Mediafax. Măsura intervine în contextul în care toate ţările UE îşi repatriază cetăţenii aflaţi în zonă, după ce s-au descoperit indicii că avionul rus cu 224 de pasageri a explodat din cauza unei bombe aflate la bord

Ministerul de Externe a informat că cei 15 cetăţeni români, care se aflau în staţiunea egipteană Sharm El Sheikh în scop turistic, au fost repatriaţi luni pe cale aeriană în România, via Amman (Iordania), respectiv Istanbul, cu sprijinul unei companii de transport aerian. Aeronava a aterizat pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul dimineţii.

Celula de criză activată de ministrul de Externe, prin intermediul Ambasadei României la Cairo, a continuat acordarea de asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiştilor români, asistându-i în cadrul procedurilor şi formalităţilor specifice, precizează sursa citată.

Totodată, misiunea diplomatică română a menţinut legătura permanentă cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Egipt-Amman-Istanbul-Bucureşti, asigurându-se că aceasta se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

MAE reaminteşte că sâmbătă au fost repatriaţi 140 de cetăţeni care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt.

„Astfel, până în acest moment, au fost repatriaţi în total 155 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic în Egipt. La nivelul misiunii diplomatice române din Cairo nu mai există, deocamdată, solicitări de asistenţă în vederea repatrierii din partea altor cetăţeni români”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Sâmbătă, MAE preciza că un număr de 140 de turişti români care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt au fost repatriaţi în România, pe fondul situaţiei din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autorităţile egiptene în cele două aeroporturi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares