Mai 30, 2023, 23:28

17 persoane arestate înaintea meciului Ungaria – România. Huliganii au vrut să atace hotelul Naţionalei VIDEO

index.hu

Huliganii maghiari au început deja meciul cu România, cu o seară înainte. Joi seara, un grup de 120 de „skinheads” care voiau să ajungă la hotelul în care e cazată Naţionala s-au bătut cu forţele de ordine în centrul oraşului Budapesta, care va găzdui, astăzi, de la ora 21.45, meciul Ungaria – România, din preliminariile Campionatului European din 2016.

Huliganii au atacat forţele de ordine, aruncând cu scaune de la localurile din zonă. Au fost aruncate petarde, care au rănit uşor mai multe persoane, printre care şi un poliţist.”Ultraşii” au avariat mai multe vehicule ale poliţiei. Incidentele au avut loc în Pieţele Deak şi Erzsebet, în apropierea unui parc. Cel puţin 17 persoane au au fost arestate în zonă şi în jurul Pieţei Liszt Ferenc, potrivit Mediafax.

„S-au mișcat foarte bine, intervenția poliției maghiare a fost promptă și totul s-a rezolvat fără scandal. Totul a fost blocat la 5-600 de metri de hotel. Jucătorii n-au auzit nimic. Ei erau cam 200-300 maxim. A fost o colaborare excelentă cu forţele de ordine din România, care sunt la hotel”, a punctat un oficial FRF pentru GSP.

„Tricolorii” au fost sfătuiți de poliție să nu iasă la plimbarea tradițională din ziua meciului în centrul Budapestei, ci să aleagă zone mai ferite ca să evite întîlniri cu ultrașii.

Potrivit sursei citate, 17 persoane au fost arestate. In cele din urma, a fost reinstaurata ordinea in zona.
România întâlneşte, vineri, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-un meci din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din Franţa.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares