Mai 19, 2021, 04:55

2 copii de refugiaţi mor înecaţi în fiecare zi în încercarea de a ajunge în Europa

barca sub apa

340 de copii au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană numai din luna septembrie, din momentul în care poza cu refugiatul sirian de 3 ani, Aylan Kurd, cărat în braţe de un salvator, a făcut înconjurul lumii. 2 copii au continuat să moară în fiecare zi, spune salvatoarea Christina Psarra pentru Daily Mail. „De ce acceptă lumea în continuare aşa ceva”, se întreabă Christina.

Nu trece nicio zi în care să nu găsească dovezile morţii pe plajele din Lesbos. Acelaşi lucru se întâmplă şi pe litoralul turcesc. Susorile Dikhoas, de 8 ani, Bassma, de 12, Shreen, 15; Sena, avea 4 ani; Galip, 5; Khalid, 2 ani, verii Zainab, 12 şi Haidar, 8. Sunt printre sutele de copii care îşi pierd în continuarea viaţa.

10 copii au murit numai sâmbătă după ce bărcile în care se aflau s-au scufundat în Marea Egee. Este pentru prima oară de la începutul crizei când numărul femeilor şi al copiilor care fug de război este mai mare decât cel al bărbaţilor, potrivit UNICEF.

O listă uriaşă cu numele a 17.306 oameni care s-au înecat în încercarea lor de a ajunge în Europa a fost pusă pe un hol al Parlamentului European, iar aleşii sunt nevoiţi să calce pe ea pentru a intra în sala de plen.

0 Comentarii

Shares