Iul 31, 2021, 13:02

32 de oameni au murit în urma tragediei de la Colectiv

colectiv lumanari

O altă tânără, în vârstă de 28 de ani, rănită în urma incendiului din Clubul Colectiv a murit, marţi, la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

Managerul Gheorghe Popescu, a declarat că tânăra care a decedat avea arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafaţa corpului. Andreea Chiriac, avea 28 de ani şi era printre cei cinci pacienţi care după incendiul din Clubul Colectiv a fost dusă, în stare gravă, la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului din Clubul Colectiv a ajuns astfel la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Cinci pacienţi sunt în stare critică şi alţi patru în stare foarte gravă la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

„Şase răniţi în urma incendiului de vineri din club Colectiv sunt pe secţie, 15 în terapie intensivă. Dintre cei 15, cinci sunt în stare critică, patru în stare foarte gravă şi alţi şase în stare gravă”, a precizat medicul. La Spitalul „Bagdasar-Arseni” sunt 21 de răniţi.

În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.

Opt pacienţi din cei 10 aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Elias în urma incendiului de la clubul Colectiv au fost detubaţi. Potrivit acesteia, prognosticul în cazul celor opt răniţi detubaţi rămâne încă imprevizibil.

Incendiul din clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a localului, precum şi a desfăşurării unui foc de artificii în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, arată Parchetul Înaltei Curţi într-un comunicat.â

„Incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club”, se arată în comunicatul PICCJ.

0 Comentarii

Shares