Noi 27, 2022, 16:48

4 paşi prin care îţi recuperezi banii cheltuiţi din vina unei companii aeriene

Aeroportul Charles de Gaulle

Se întâmplă uneori ca o companie aeriană să greşească, alteori apare un eveniment imprevizibil, în orice caz eşti pus în situaţia de a cheltui nişte bani de care nu aveai chef să te desparţi. O asigurare de călătorie te poate ajuta dar, mai ales când e vorba despre sume mici, majoritatea dintre noi preferă să spună „bine că s-a rezolvat”, în loc să-şi mai bată capul cu birocraţia din asigurări. Cu atât mai puţin, să le ceară despăgubiri direct companiilor aeriene.

Ei bine, este mult mai uşor decât vă imaginaţi să vă recuperaţi banii pe care i-aţi cheltuit, într-o călătorie, din vina altora. În cazul nostru a fost vorba de 120 de dolari, cât au costat vizele de Iordania pentru două persoane, de care nu am fi avut nevoie dacă un reprezentat Air France nu ne-ar fi trimis aiurea în aeroportul din Amman, fără nici o şansă reală de a prinde o conexiune spre Dubai. Pe scurt, a trebuit să rămânem în capitala Iordaniei timp de 15 ore, după ce avionul care trebuia să ne ducă de la Bucureşti la Paris s-a defectat, am pierdut astfel legătura spre Mauritius, iar Air France a trebuit să ne găsească altă rută spre destinaţie, prin Amman şi Dubai. Una care s-a dovedit imposibilă (povestea pe larg, poate fi citită aici).

Cel puţin în cazul meu, recuperarea cheltuielilor s-a dovedit foarte uşoară. Ca sfat practic, vă recomand să faceţi la fel. Este un drept pe care-l aveţi şi nu vă costă aproape nimic să-l cereţi. Doar vreo 20 de minute, cât durează să completaţi nişte formulare.

Cum am recuperat banii cheltuiţi pe vize de la Air France

1. Am intrat pe site-ul airfrance.com, am selectat România, am apăsat pe butonul „Reclamaţii„, apoi „Formular de cerere„. Sau, mai simplu, folosiţi acest link.

citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares