Iun 9, 2023, 15:08

40% dintre nemți nu o mai vor pe Angela Merkel

Junker și Merkel

În timp ce cancelarul german primește recunoaștere internațională pentru politica sa de găzduire a imigranților, lucrurile nu se văd la fel de bine în interiorul țării. 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze după ce  a permis ca 1,1 milioane de solicitanți de azil să ajungă în țară anul trecut. Un număr record în Europa.

Sondajul citat de Reuters arată că numai 45,2% dintre germani cred că politica Angelei Merkel privind migrația nu reprezintă un motiv ca ea să demisioneze, în timp ce restul sunt indeciși. Cifrele, îngrijorătoare pentru cancelarul german, au dus și la o amplificare a discursului anti-migranți în Germania, dar și la mai multe măsuri împotriva lor.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a anunțat că țara sa va plasa Algeria, Marocul și Tunisia pe lista sa de ‘țări sigure’, înăsprind condițiile de azil pentru cei care vin din aceste țări.

Un plan de a retrimite în Turcia refugiații ajunși în insulele grecești din Marea Egee a fost prezentat de Olanda, care asigură în prezent președinția semestrială a Consiliului UE, a declarat joi liderul social-democraților olandezi. Potrivit planului respectiv, statele membre ale UE ar urma să preia 250.000 de refugiați pe an și, în aceste condiții, Turcia ar accepta să-i reprimească pe refugiații ajunși în insulele grecești.

Guvernul olandez speră în reducerea semnificativă a numărului de solicitanți de azil, în strânsă colaborare cu un grup format din mai multe state membre ale UE.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares