Mai 19, 2021, 04:51

40 la sută dintre imigranţii veniţi în Europa riscă deportarea

imigranti

Aproximativ 40 la sută dintre cei peste 1 milion de imigranţii extracomunitari ajunşi pe teritoriul Uniunii Europene nu au şanse reale de a primi azil, potrivit unor surse din cadrul Comisiei Europene, citate de presa germană.

Potrivit datelor din septembrie 2015, 70 % dintre extracomunitarii veniţi în UE erau cetăţeni sirieni, îndreptăţiţi să obţină azil din cauza războiului din ţara lor. În ianuarie, numărul refugiaţilor sirieni a scăzut mult. Fluxul de imigranţi nu pare însă să fi scăzut dramatic la începutul lui 2016. În ianuarie, pe ruta balcanică au continuat să ajungă zilnic în spaţiul comunitar aproape 2.000 de extracomunitari.

Aproximativ 60.500 de imigranţi extracomunitari au ajuns în ianuarie în Grecia, venind pe mare din Turcia. Ankara este gata să primească zeci de mii de sirieni care ajung la graniţele sale după ce au fugit din calea ofensivei trupelor regimului de la Damasc în Alep, dacă refugiaţii „nu au altă opţiune”, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Turcia nu a autorizat până acum intrarea refugiaţilor sirieni, obligaţi să trăiască în tabere instalate în jurul localităţii Bab al-Salama.

0 Comentarii

Shares