Mar 28, 2023, 01:32

6000 de imigranţi, salvaţi pe Mediterana în ultimele două zile

Italian navy rescue asylum seekers

Echipele de salvare din Italia, Germania, Marea Britanie şi alte ţări europene au recuperat aproximativ 6.000 de refugiaţi din Marea Mediterană în ultimele 48 de ore, a anunţat duminică paza de coastă italiană, citată de DPA, în pagina electronică.

Echipele de salvare au desfăşurat în total 30 de operaţiuni în această perioadă, inclusiv 15 duminică, ceea ce a ridicat numărul persoanelor salvate la 2.371, după ce, sâmbătă, fuseseră recuperate 3.480 de persoane. Majoritatea au fost salvate la circa 80 de kilometri de coasta libiană în operaţiuni care au implicat peste zece nave.

Refugiaţii au anunţat, conform Mediafax, că sunt în pericol prin intermediul telefoanelor prin satelit. Toţi cei 5.851 de refugiaţi ar urma să fie duşi în Italia. O navă a marinei britanice, o navă comercială şi o ambarcaţiune malteză au participat, de asemenea, la operaţiunile de salvare, a precizat paza de coastă italiană.

Armata germană a anunţat că ambarcaţiunile rămase după salvarea a peste 1.400 de persoane au fost distruse pentru că reprezentau un obstacol pe culoarele de navigaţie.

Federico Fossi, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi, a declarat pentru postul de televiziune italian Rai News 24 că duminică au fost primite zece telefoane de ajutor în decurs de doar câteva ore.

Din ce în ce mai multe persoane care încearcă să scape de conflicte sau să caute circumstanţe economice mai bune aleg să traverseze Marea Mediterană în ambarcaţiuni inadecvate, punându-şi vieţile în pericol.

Peste 40.000 de persoane au ajuns în Italia de la începutul anului, în timp ce aproximativ 1.800 au murit în timpul călătoriei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares