Mai 10, 2021, 11:30

63 de oameni au murit în tragedia de la Colectiv

colectiv lumanari

Bilanțul victimelor tragediei din Colectiv a ajuns la 63 de persoane, după un bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit într-un spital din Marea Britanie. Victima fusese transferată de la Spitalul Floreasca la o clinică din Marea Britanie.

Un număr de 34 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele din țară și din străinătate, dintre care 12 în București. Medicii de la Spitalul Militar, unde până acum nu a murit niciun pacient, au anunțat că miercuri vor ieșit din spital și ultimii 4 răniți. La Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”  mai sunt internați trei, la Spitalul de Urgenţă Floreasca – doi, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Elias şi Institutul „C.C. Iliescu” – câte un pacient.

În Austria, Israel și Germania sunt internate câte două persoane în stare stabilă. În Olanda și Marea Britanie se află patru în stare stabilă, iar în Belgia sunt internate opt persoane în stare stabilă.

Patronii clubului Colectiv, Paul Gancea, Costin Mincu şi Alin Anastasescu au fost eliberați din arest preventiv şi plasaţi în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Bucureşti a decis definitiv să le înlocuiască măsurile preventive, în dosarul în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă.

Anchetatorii au arătat că patronii Colectiv, deşi au dat o declaraţie pe proprie răspundere că vor respecta limita maximă de 80 de locuri pe scaune, au încălcat obligaţia, în seara zilei de 30 octombrie intrând, într-un spaţiu de 425 de metri pătraţi, aproximativ 400 de persoane.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.

0 Comentarii

Shares