Mar 30, 2023, 04:30

7 locuri unde aș vrea să călătoresc în primăvară

Thailanda, Songkran

Oamenii chibzuiți nu se duc niciodată în vacanță în august, în același timp cu toată populația planetei. Unii, mai chibzuiți decât chibzuiții, nici în luna iulie nu găsesc motive să plece de acasă. Dar cei mai inteligenți dintre călători sunt aceia care știu deja că primăvara este anotimpul ideal pentru o mulțime de locuri din lumea asta. Din motive care variază de la caz la caz: vreme ideală, lipsa aglomerației, prețurile mai mici sau evenimentele speciale care, în sine, merită să le vezi. Eu, spre exemplu, știu cel puțin șapte locuri în care aș vrea să fiu în luna aprilie. În același timp, dacă se poate :)

1. Thailanda. Între 13 și 15 aprilie, în Thailanda este Songkran, sau Anul Nou thailandez. Localnicii au liber în cele trei zile și, de regulă, se duc să le petreacă acasă, cu familiile. Songkran înseamnă schimbare, transformare și, în tradiția budistă, este un moment în care oamenii trebuie să se spele de ghinioanele trecutului și să treacă într-un nou an mai bun. De aceea, un obicei în aceste zile este stropitul cu apă, chiar și pe stradă. Chiar și între necunoscuți.

Dincolo de această sărbătoare, aprilie este perfectă pentru a vizita Thailanda. Încă nu încep ploile, iar un motiv în plus ar fi acela că este plin sezon pentru mango galben, cel mai gustos din toate soiurile acestui fruct.

Prețurile la biletele de avion pentru Thailanda au scăzut simțitor în ultima perioadă.

Japonia, festivalul florilor de cireș
Japonia, festivalul florilor de cireș

2. Japonia. La sfârșitul lui martie și început de aprilie în Japonia este așa-numitul ”sakura season”, perioada în care înfloresc cireșii. Evenimentul nu durează decât două săptămâni, dar presa locală acoperă evenimentul cu mare atenție. Primii cireși înfloresc în sudul arhipeleagului, apoi fenomenul se întinde în tot restul țării. Festivalul florilor de cireș a devenit și o atracție turistică, existând ghiduri locale care explică unde pot fi văzute cele mai spectaculoase ”erupții”.

Dezavantajul Japoniei ar fi acela că, din cauza distanței mari față de Europa (dar nu numai)…citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares