Mar 29, 2023, 19:24

7 prostii pe care să nu le faci niciodată într-o călătorie

sursa: photo.weibo.com

Multor oameni li s-a întâmplat, probabil, să se umple de ridicol când s-au aflat într-o călătorie în străinătate. Unii însă au făcut-o atât de urât, încât aventurile lor au devenit virale pe internet. Ba chiar au determinat şi autorităţile din propriile ţări să-şi ceară scuze pentru faptele concetăţenilor. Iată mai jos o selecţie a unora dintre cele mai mari tâmpenii făcute de oameni aflaţi în vacanţă.

1. Să anunţi pe twitter că ai pus o bombă într-un avion.

În contextul global actual, când ameninţările teroriste sunt mai reale ca niciodată, trebuie să ai, în mod evident, câteva doage lipsă ca să te apuci să anunţi că ai pus o bombă într-un avion, după care să revii şi să spui că totul a fost o glumă. Ei bine, anul trecut, o olandeză de 14 ani, care se recomanda pe twitter „Sarah Queendemetrix”, a scris pe contul companiei aeriene American Air următorul anunţ: „AmericanAir hello my name’s Ibrahim and I’m from Afghanistan. I’m part of Al Qaida and on June 1st I’m gonna do something really big bye”.

Compania americană a luat ameninţarea în serios, chiar dacă, ulterior, fata a revenit tot pe twitter şi a spus că totul a fost o glumă. Autorităţile s-au pus în mişcare, iar adolescenta glumeaţă s-a trezit la uşa apartamentului ei din Rotterdam cu poliţia care i-a făcut dosar penal pentru „alarmă falsă”, infracţiune prevăzută de legislaţia olandeză.

2. Să vandalizezi o sculptură din piatră veche de 3500 de ani.

Pe o relicvă veche de 3500 de ani dintr-un templu egiptean a apărut la un moment dat inscripţia, în limba chineză, „Ding Jinhao a fost aici„. Evenimentul s-a transformat într-un scandal internaţional care le-a umplut de jenă până şi pe autorităţile comuniste din China. Nu se ştie dacă Ding Jinhao a fost depistat şi aruncat în închisoare, cert este că „opera sa” a dat multe bătăi de cap muzeografilor egipteni care s-au străduit să o facă dispărută...citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares