Mar 23, 2023, 02:56

8 motive pentru care merită să mergi în Cipru în noiembrie

cipru

La final de octombrie şi început de noiembrie, Cipru este o soluție excelentă pentru o vacanță super-reușită. Eu am ales stațiunea Ayia Napa, un fel de Ibiza a estului, plină de cluburi, puburi şi cu o viață de noapte trepidantă. În extrasezon, lucrurile arată un pic altfel, dar schimbarea este în bine. Avantaje? Numeroase.

1. Poți rezerva zborul spre Cipru din timp (cu 1-2 luni în urmă) prin compania Wizz-Air, care face curse zilnice spre Larnaca, la prețul de 65 de euro de persoană, dus-întors. Pentru o călătorie de două ore este o ofertă fără concurenţă. Bun este și prețul drumului din Larnaca la Ayia Napa (35 de minute, 40 de kilometri). Recomand să fie făcut cu taxiul (10 euro de persoană, în caz că sunteți un grup de șase). Există autobuze directe la 6 euro, dar în extrasezon trebuie așteptate, pentru că sunt mai puţine curse.

cipru

2. Cazarea în această perioadă este pe alese. În două minute îţi faci un cont pe booking.com, iar peste câteva minute începi să înoţi printre superofertele de cazare pentru Ayia Napa. Pe lângă prețul redus din start cu 25-30% față de sezon, ai reduceri punctuale și substanțiale. Recomand hotelul Cleopatra, unde patru nopți m-au costat 144 de euro. Camerele sunt, de fapt, nişte apartamente uriașe cu două camere, iar micul dejun, foarte generos, tip bufet, merită cei cinci euro de persoană plătiți în plus.

3. Aglomerația lipsește cu desăvârșire la final de octombrie, început de noiembrie. Din iunie până în septembrie, Ayia Napa este o stațiune foarte zgomotoasă, cu petreceri care țin până în zori. Toamna nu există acea senzație inconfortabilă de cearșaf lângă cearșaf, iar plajele și străzile devin loc de promenadă ori șuetă…citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares