Iun 2, 2023, 00:40

8 trenduri ciudate în turismul global

sursa: travelercorner.com

Cea mai mare parte a iubitorilor de călătorii preferă să evite locuri cu temperaturi de aproape 50 de grade Celsius și nici nu participă la evenimente de genul ”Festivalul Penisului” din Japonia. Cu toate acestea, au apărut o mulțime de tendințe neobișnuite în turismul mondial, care adună din ce în ce mai mulți adepți. Iată câteva dintre cele mai bizare și, totodată, mai populare atracții turistice din lume, selectate de Smarter Travel. 

Turismul la călduri extreme

Sezonul de vârf din Europa a ajuns probabil atât de aglomerat încât mulți turiști preferă să fugă în locuri extreme- cum ar fi, spre exemplu, să suporte temperaturile-record de aproape 50 de grade Celsius, din Valea Morții, statul american Utah. O mulțime de traveleri iubitori de călduri extreme se duc în fiecare vară în deșertul american, atât de mulți încât știrea despre aroma copleșitoare a ouălelor prăjite la soare de turiștii care voiau să testeze căldura de peste 50 de grade Celsius din Valea Morții a deschis jurnalul de știri de pe ABC News. Mulți au suferit de insolație în timpul drumețiilor din Valea Morții, unii chiar au murit de epuizare din cauza căldurii, astfel încât angajații National Parks Service s-au văzut nevoiți să-și sfătuiască vizitatorii să se hidrateze corespunzător și să ia în calcul toate consecințele unei astfel de călătorii.

Turismul în spațiu

Orașul american Las Vegas este promotorul unei noi ere în ceea ce privește distracțiile inspirate din călătoriile intergalactice, având în proiect un parc tematic cu tema ”colonizarea planetei Marte”. Investiția în acest parc de distracții va ajunge la 2 miliarde de dolari. ”Mars World” este programată să aibă un rover spațial, locuri de concerte și un animatronic zoo și se va deschide probabil în 2021.

Dacă vrei totuși să fii mai aproape de minunile spațiului cosmic decât poți fi într-un parc tematic, atunci stai cu ochii pe Virgin Galactic. Compania Virgin Airlines a lui Richard Branson a creat o divizie de zboruri cosmice care dezvoltă aeronave spațiale pe care speră să le plaseze în curând pe orbită. În prezent, în jur de 700 de clienți și-au manifestat dorința de a prinde un loc pe unul dintre primele zboruri spațiale ale Virgin Galactic. Prețul unui bilet este însă uriaș.

Turismul concepțional

Cuplurile care caută soluții la problemele de fertilitate sunt atât de numeroase încât au dus la apariția…citește continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares