Noi 27, 2022, 18:32

93% dintre școlile din România NU au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor

Sursa gov.ro

Premierul interimar, Sorin Câmpeanu, care este și ministru al Educației, a dezvăluit într-o conferință de presă cât de pregătite sunt școlile pentru un eventual incendiu.

„Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecție contra incendiilor”, a spus Cîmpeanu într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

„Sorin Cîmpeanu abia acum a descoperit că din cele 19.000 de școli din România doar 7% au autorizație de la Pompieri. Restul, practic, ar trebui închise. A trebuit să se întâmple o tragedie ca să descoperim că de fapt avem o problemă mult mai gravă. Că 93% din școlile noastre nu au autorizație de la Pompieri. Domnul premier care a fost și ministru al Educației acum spune asta (…) Cu ani în urmă s-a dorit descentralizarea, autoritățile locale au vrut cu orice preț să ia în administrare unitățile școlare și acum aflăm că, de fapt, doar 7% dintre primari și-au făcut corect treaba, și-au îndeplinit atribuțiile. Aceste școli ar trebui închise, dar nu se poate face asta”, spune Marian Nistor, președintele Federației Spiru Haret, potrivit Evz.ro.

Tot la Palatul Victoria, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că sunt în desfășurare și controalele în cluburi și a atras atenția că acestea trebuie să își numere clar clienții.

„Dacă prindem un club sau o discotecă care depășeste cifrele prevăzute prin autorizație, o închidem pe 60 de zile și o să amendăm între 30 și 100.000 de lei, așa cum prevede legea. (…) Vor fi controale și astăzi, și mâine, și poimâine, continuu”, a explicat Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizație de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare și săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanț.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares