Iun 4, 2023, 00:38

A fost limba rusă vinovată de prăbușirea avionului FlyDubai?

flydubai

E foarte multă lume intrigată de accidentul aviatic de sâmbătă dimineață, de lângă Rostov-pe-Don, când un avion FlyDubai s-a prăbușit cu 62 de oameni la bord (detalii aici). Chiar și oameni care au văzut și auzit multe la viața lor în materie de catastrofe aviatice.

Avionul, care venea de la Dubai, s-a învîrtit cam două ore și jumătate în aer deasupra aeroportului din Rostov-pe-Don, piloții neîndrăznind să aterizeze din cauza vântului puternic și a ploii. În tot acest timp, alte avioane erau direcționate către alte aeroporturi din apropiere, unde aterizau în siguranță. Cu toate că mai aveau combustibil pentru aproximativ încă două ore de zbor, cei doi piloți ai cursei FZ 981, căpitanul cipriot și copilotul-spaniol, au preferat să forțeze o a doua coborâre la Rostov, după ce prima încercare de aterizare eșuase.

FlyDubai era, până în acest moment, foarte bine cotată în ceea ce privește siguranța pasagerilor, avionul, un Boeing  737-800, aproape nou, iar echipajul avea experiență cu carul: 5.965 ore de zbor- căpitanul și 5.769 ore- copilotul. Și atunci de ce s-a prăbușit zborul FZ 981?

Geoffrey Thomas, unul din editorii de la Airline Ratingsface unele observații interesante despre ceea ce numește un zbor care ”avea toate motivele să ajungă la destinație”…citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares