Feb 7, 2023, 17:07

Absolvent al Academiei SRI, șef la ANI în locul lui Horia Georgescu

bogdan-stan-ani

Preşedintele interimar al Agenţiei Naţionale de Integritate, Bogdan Stan, a promovat concursul pentru şefia instituţiei, el urmând să fie validat de Senat în această funcţie, informează Mediafax.

Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi alţi cinci candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă, în 17 noiembrie, iar vineri, patru dintre ei au promovat şi interviul, preşedintele interimar obţinând cel mai mare punctaj.

Bogdan Stan, care a obţinut punctajul maxim (100 de puncte) la proba scrisă, a obţinut 96,41 de puncte la interviu, având cele mai bune rezultate dintre candidaţi.

Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Acesta lucrează la ANI din 2007, ocupând, pe rând, funcţiile de consilier personal la Cabinetul Preşedintelui, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedintele agenţiei.

Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, iar în 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares