Mar 25, 2023, 01:04

Actorul Bogdan Stanoevici şi angajaţii cabinetului său fac scandal pentru că au fost daţi afară din Guvern

stanoevici

După ce nu a avut timp de o săptămână nicio reacţie după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei lui Dacian cioloş de demitere a sa din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, actorul Bogdan Stanoevici a declanşat marţi un scandal, acuzându-i pe premier şi pe ministrul Culturii că nu l-au anunţat că va fi demis, el afând acest lucru de la şofer.

După Stanoevici, şefa sa de cabinet, Andreea Gîta, se plânge că şi ea a fost dată afară din Ministerul Culturii, împreună cu alte 5 persoane de la cabinetul lui Stanoevici şi că nu au fost anunţaţi în legătură cu această decizie. În plus, şefa de cabinet a lui Stanoevici îl acuză pe ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, că a dispus blocarea telefoanelor de serviciu ale celor concediaţi, în condiţiile în care aceştia, fiind concediaţi, nu mai aveau dreptul la telefoane de serviciu.

„Dle Ministru, va stimez pt calitatea culturala de care dati dovada, dar….nu a fost prea etic si prea transparent din partea dvs ceea ce ati facut cu 5 oameni….CUM SA AFLE SECRETARUL DE STAT , tehnocrat, cu experienta in domeniul culturii de peste 30 de ani, cu rezultate remarcabile, CA A FOST DEMIS din functie??? cum sa afle de la mine, un simplu amarat de director de cabinet, angajat al cabinetului sau?? cum sa aflu dinafara ministerului de statutul sefului meu?? nu era legat cu lanturi de scaunul acela, dar cum Dle Alexandrescu ,asa?? sa aflam de la a 5 a mana ca noi nu mai suntem angajati ai MC?? sa nu trimiteti dvs o adresa, un email, o circulara din timp?? nimic??? dar telefoanele ni le ati blocat de a doua zi…sa mergeti pe burtă si pana in ziua de astazi, 4 ian 2015, cand ne ati semnat ordinele de min?? e corect, asa?? e corect dle Ministru, ca demiterea secretarului de stat sa fie publicata noaptea in monitorul oficial ca sa nu poata fi contestata??? Tocmai dvs, Dle Ministru…un exemplu al corectitudinii si al transparenței!!”, îşi strigă Andreea Gîta indignarea, precizând că „şi-a înnănuşit plânsul cu calmante si pastile”

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a văzut nevoit să reacţioneze, scriind pe pagina sa de Facebook că decizia de eliberare din funcţie a lui Stanoevici a fost transparentă, publicată în Monitorul Oficial din 29 decembrie, iar potrivit legii, odată cu demiterea secretarului de stat se dizolvă şi aparatul său de lucru, adică angajaţii de la cabinet.

„Decizia primului-ministru, dl. Dacian Cioloș, privind eliberarea domnului Bogdan Stanoevici din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost făcută publică în data de 29 decembrie 2015, și publicată imediat în Monitorul Oficial. Conform legii, aparatul de lucru al unui secretar de stat se dizolvă odată cu eliberarea sa din funcție. Acuzațiile dvs. privind lipsa de transparență nu sunt întemeiate. Vă dau asigurări că transparența este principiul fundamental al mandatului meu de ministru; în acest sens am lucrat împreună cu echipa din minister la o nouă structură organizatorică a instituției, publicată și ea în Monitorul Oficial (ieri, 4 ianuarie). Noua structură asigură operativitatea, eficiența și transparența activității ministerului Culturii și îndeplinirea coerentă a atribuțiilor sale”, spune ministrul Culturii.

Bogdan Stanoevici a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii de către Victor Ponta, după ce tot acesta îl numise în funcţia de Ministru pentru Diaspora.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares