Mar 30, 2023, 11:16

Adio UNPR! Partidul generalului nu va parazita nici PSD, nici PNL

sursa foto Adevarul.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat astăzi că negocierile cu UNPR au eşuat şi partidul lui Gabriel Oprea va merge singur în alegeri.

‘Am discutat aseară cu cei de la UNPR. Mi-au transmis că decizia lor este să meargă singuri în alegerile parlamentare. Rămânem în continuare foarte buni colaboratori, dar, dacă aceasta este decizia politică, noi le-am dorit foarte mult succes. (…) La despărţire eu le-am transmis partenerilor din UNPR că noi suntem tot acolo şi oricând vor să reluăm discuţiile suntem deschişi’, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că este vorba de o colaborare parlamentară şi a punctat că PSD este un partid cu porţile deschise.

Valeriu Steriu, preşedintele UNPR, a scris pe Facebook că partidul va sta „cu capul sus” şi că destinul său va intra în linie dreaptă: „UNPR a avut mereu destinul său propriu. Plăcut de unii și mai puțin plăcut de alții, util sau necesar, UNPR a stat din prima zi pe picioarele sale. Colegii mei din conducerea partidului și cu mine înțelegem multe și suntem dispuși să facem eforturi considerabile în sprijinirea cauzelor în care decidem să ne implicăm. Asta nu înseamnă însă că suntem, măcar pentru o secundă, dispuși să tolerăm ceea ce este nedrept și nedemn pentru membrii UNPR de pe tot cuprinsul României. Uniți și demni suntem dispuși să stăm umăr la umăr cu aliații noștri, dacă aceștia ne tratează ca pe egalii lor, nu ca pe vasalii lor.

Discuțiile politice din ultimele săptămâni din spațiul public despre fuziuni sau alianțe au avut multe puncte de plecare, dar unul esențial a fost trecut cu vederea: demnitatea. Putem negocia multe, dar nu putem negocia demnitatea. Nu am negociat și nu ne vom negocia niciodată demnitatea, cu nimeni.

Mai mult ca niciodată până acum, destinul UNPR va intra în linie dreaptă. Nu am căutat și nu am provocat o discuție despre demnitatea noastră, nu ne-am așteptat și nu am invitat spre o negociere a identității și a libertății noastre politice. Adevărata măsură a puterii unor oameni rezidă în modul în care aceștia se ridică la înălțimea momentelor cu care se confruntă.

Următoarele zile vor aduce lămuriri mult necesare, dar indiferent de formula în care ne vom confrunta cu viitorul, vreau să vă asigur pe voi toți că atunci când se va trage linie, noi, UNPR-iștii, vom sta demni, cu capul sus și vom putea privi pe oricine în ochi. Până atunci, vă îndemn pe toți să vă bucurați de această duminică de vară și de toți cei dragi dumneavoastră!”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares