Iun 6, 2023, 19:09

Adjunctul lui Orban acuză Guvernul României de acţiuni anti-maghiare şi sugerează că sunt comandate de SUA

Credit foto: Hungary Today

János Lázár, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a atenţionat serviciile secrete ungare de existenţa unor acte anti-maghiare în regiune. A nominalizat în mod special România, spunând să Guvernul de la Bucureşti a întreprins acţiuni anti-maghiare sub pretextul „transparenţei Justiţiei”.

Adjunctul premierului Viktor Orban spune că România depune eforturi susţinute pentru a destabiliza activitatea şi situaţia financiară a celor mai vechi şi importante biserici maghiare, violând libertatea religioasă.

„În acest moment nu ne putem da seama dacă aceste acţiuni au legătură cu strânsa cooperare dintre Guvernul României şi Statele Unite”, a spus oficialul maghiar într-o şedinţă de guvern, potrivit presei maghiare.

De asemenea, acesta atrage atenţia că încercările guvernului croat de a discredita elita de afaceri a Ungariei care are legătură cu grupul MOL sunt fără precedent. Scopul este „târârea” întregului management al companiei petroliere MOL într-o procedură infracţională.

„Un boicot internaţional, deliberat, a stat în spatele eşuării interconectării între reţelele de gaz din România, Croaţia şi cele ale Ungariei.”

János Lázár este unul dintre susţinătorul ultimul proiect al Guvernului ungar, gardul împotriva emigranţilor de la frontiera cu Serbia, atât de contestat de asociaţiile internaţionale pentru drepturile omului, dar şi de şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană şi Statele Unite.

„Guvernul Ungariei nu este fericit să construiască un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securităţii ţării, acest proiect este necesar”, a spus şeful de cabinet al lui Vicktor Orban.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares