Apr 2, 2023, 09:26

Aerosmith vrea să îl dea în judecată pe Donald Trump

steven donald

Avocaţii rockerului au declarat că Steven Tyler vrea să îl dea în judecată pe Donald Trump, dacă politicianul american va continua să ignore avertismentele pe care le-a primit deja în legătură cu utilizarea ilegală în campania sa electorală a piesei „Dream On” din repertoriul trupei Aerosmith.

Steven Tyler s-a declarat profund nemulţumit de folosirea piesei sale „Dream On”, deoarece acest lucru ar sugera că el şi trupa Aerosmith l-ar susţine pe Trump, care doreşte să fie nominalizat din partea Partidului Republican în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Donald Trump a utilizat acest cântec din anii ’70 la mai multe reuniuni din campania sa electorală

Iniţial, avocaţii rockerului i-au trimis miliardarului Donald Trump o somaţie, în luna august, însă politicianul nu a respectat-o şi a folosit din nou piesa „Dream On”, sâmbătă, în momentul apariţiei sale la o întrunire electorală în statul american Georgia. Avocaţii lui Steven Tyler au emis o nouă somaţie şi au solicitat un răspuns oficial din partea lui Doland Trump.

Ei au cerut, de asemenea, ca Donald Trump să elimine piesa „Dream On” din coloana muzicală care este difuzată în timpul apariţiilor publice ale miliardarului sau, în caz contrar, să furnizeze în instanţă dovezi valide care să ateste faptul că politicianul deţine drepturile legale de utilizare a acestui cântec.

În urmă cu câteva săptămâni, rockerul Michael Stipe şi foştii lui colegi din trupa R.E.M. au protestat în mod public după ce Donald Trump a utilizat în campania sa electorală o piesă celebră din repertoriul grupului, single-ul cu titlu apocaliptic „It’s The End Of The World”, potrivit Mediafax

De asemenea, cântăreţul Neil Young l-a criticat la rândul său pe politicianul american, după ce acesta a utilizat fără permisiunea lui o piesă din repertoriul său, „Rockin’ In The Free World”, în timpul evenimentului prin care magnatul american şi-a anunţat în mod oficial candidatura la Casa Albă, în luna iunie.

Aerosmith a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares