Oct 16, 2021, 00:22

Afacerea viitorului. Canadienii îmbuteliază aer curat, iar chinezii îl cumpără

CV9OPvXUEAAQRyj

Deși afacerea a început ca o glumă, compania canadiană Vitality Air, fondată anul trecut, îmbuteliază aer curat din Munţii Stâncoşi şi îl vinde la preţuri foarte mari în China. Iar afacerea merge tot mai bine, după ce mai multe orașe chineze, inclusiv capitala Beijing, au emis cod roșu de poluare de două ori în ultimele 10 zile.

Un recipient cu o capacitate de 7,7 litri de aer proaspăt se vinde cu un preţ aproximativ 100 de yuani (10 lire), de 50 de ori mai scump ca o sticlă de apă minerală în China. „Primul transport de 500 de recipiente cu aer proaspăt s-a vândut în patru zile”, a precizat Moss Lam, cofondator al companiei, într-un interviu pentru The Telegraph. El a precizat că un alt transport de 4.000 de recipiente cu aer îmbuteliat se îndreaptă spre China, dar că majoritatea sunt deja achiziţionate. 

Afacerea a pornit de o glumă, atunci când un alt cofondator al companiei, a umplut o pungă de plastic cu aer şi a vândut-o pentru 50 de cenţi pe site-ul Ebay. O a doua pungă de plastic cu aer a fost vândută pentru 160 de dolari. „Ne-am dat seama că există o piaţă pentru aşa ceva”, a declarat Lam. Compania Vitality Air vinde recipiente cu aer proaspăt şi oxigen în America de Nord, India şi Orientul Mijlociu, dar China rămâne cea mai mare piaţă de desfacere pentru produsele sale. Cei mai mulţi chinezi care cumpără aer sunt din marile oraşe din nord-estul şi sudul ţării, acolo unde nivelul de poluare este extrem de ridicat, iar rata îmbolnăvirilor a crescut alarmant.

0 Comentarii

Shares