Mai 9, 2021, 14:04

Agricultorii au vrut să îl linșeze pe președintele Franței. Hollande a fost protejat cu greu de forțele de securitate VIDEO

Credit foto Le Figaro

Pe fondul crizei tot mai mari a celei de-a doua forțe agricole din Europa, Franța, François Hollande a fost huiduit și insultat, sâmbătă dimineață, la inaugurarea Salonului Internațional de Agricultură de la Paris.

Pe imaginile surprinse de un amator se poate vedea cum președintele francez încearcă să străbată sala în care se aflau fermierii, păzit cu greu de 3 cordoane de polițiști și agenți ai serviciului de Pază și Protecție. Hollande a ținut cu greu un discurs în fața miilor de producători francezi, tot mai afectați de renunțarea la cotele europene pentru produsele lactate și  scăderea cererii chineze.

„Mă aflu astăzi aici este pentru a arăta că există solidaritate națională și pentru a face totul pentru a ajuta agricultura la cea mai mare fermă din Franța”, așa cum a numit el Salonul Internațional de Agricultură organizat în sudul Parisului.

Crescătorii de porcine, bovine și producătorii de lapte au fost cei mai virulenți la adresa președintelui francez, potrivit Le Figaro, și i-au cerut demisia președintelui francez, după ce l-au huiduit și insultat. Un crescător de bovine spune că a ajuns că piardă până la 6000 de euro pe săptămână din cauza crizei generalizate din sectorul agricol francez, în timp ce 60.000 dintre ei au fost nevoiți să ceară ajutor de urgență de la stat.

Standul Ministerului Agriculturii a fost distrus de fermierii care au preferat să protesteze față de inacțiunea autorităților, decât să boicoteze organizarea salonului.

Alți fermieri prezenți la târg l-au numit ‘laș’ pe președintele francez, despre care au spus că nu este ‘bun de nimic’. Aproximativ 700.000 de vizitatori sunt așteptați la Salonul Internațional de Agricultură de la Paris, care se va încheia pe 6 martie.

0 Comentarii

Shares