Mai 31, 2023, 00:33

Al cincilea terorist de la Bruxelles, căutat în toată Europa, este „înarmat şi extrem de periculos”

captura Twitter

Autorităţile belgiene au dat publicităţii numele unui al cincilea suspect pentru atacul terorist de la Bruxelles, anunţând că acesta este „înarmat şi extrem de periculos”.

Naim al Hamed, un sirian în vârstă de 28 de ani, este prezent pe lista suspecţilor pe care serviciile secrete din mai multe ţări din UE îi caută după atacul de marţi, susţin ziarul nelgian De Morgen şi site-ul DH, citate de NBCnews.

Poliția belgiană a arestat un bărbat care apare pe înregistrările camerelor de securitate alături de Khalid El Bakraoui, atacatorul sinucigaș care a detonat o bombă în stația Maelbeek a metroului bruxellez, aflată la doar câteva sute de metri de principalele instituții europene, a relatat vineri cotidianul De Standaard, citat de Reuters.

Ziarul citat a scris că bărbatul, căruia nu i-a dat numele, a fost arestat după ce un polițist l-a recunoscut în înregistrările de pe camerele de securitate de la metrou.

Khalid El Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, care s-a aruncat în aer la oră de vârf într-un vagon de metrou, este fratele lui Brahim El Bakraoui, care a detonat o bombă la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, o oră mai devreme.

O a șaptea arestare a avut loc vineri, în cartierul bruxellez Forest, în timpul unei percheziții care s-a încheiat dimineața devreme, după operațiunea de anvergură de joi seara a poliției, la Bruxelles, care s-a soldat cu arestarea a șase persoane, informează Radio-Televiziunea Belgiană

Mai multe percheziții au avut loc joi seara în comunele bruxelleze Jette și Schaerbeek, cu participarea forțelor de intervenție speciale și a unui elicopter al poliției.

Parchetul federal a confirmat arestarea celor șase persoane, joi. Nu se cunoaște încă identitatea lor. Parchetul urmează să vină cu mai multe precizări în cursul zilei de vineri.

Trei dintre persoanele în cauză au fost arestate la bordul autoturismului în care se aflau, în fața clădirii Parchetului federal. Nu există încă detalii cu privire la prezența lor acolo. Alte două persoane au fost arestate în timpul unei percheziții la Jette, iar o a treia în timpul unei percheziții la Bruxelles.

Un judecător de instrucție urmează să decidă vineri dacă va emite pe numele celor șase un mandat de arestare, informează Agerpres.

O percheziție a avut loc și la Schaerbeek, însă nu a dus la nicio arestare. Perchezițiile au fost efectuate de unitățile speciale ale poliției federale.

La Schaerbeek, poliția a primit sprijin din partea armatei. Parchetul federal nu a furnizat încă detalii cu privire la aceste percheziții și la identitatea persoanelor.

Cu toate acestea, se cunoaște ceva mai mult despre intențiile presupușilor teroriști. Se pare că teroriștii plănuiau să comită în capitala belgiană un atac de și mai mare amploare decât cel care a avut loc marți.

De asemenea, potrivit postului public flamand, anchetatorii sunt de părere că bărbații care se aflau la Forest doreau să organizeze o acțiune de anvergură în care să folosească arme de foc, la Bruxelles.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares