Ian 27, 2023, 22:26

ALDE cere o lege care să-i scutească pe demnitari de statul la cozi

tariceanu si gasca

Președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, sare în apărarea lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a fost prins sărind coada la Serviciul de Permise Auto, deși înaintea lui se aflau circa 1.000 de persoane. În opinia liderului ALDE Timiș, Parlamentul ar trebui să dea o lege care să permită demnitarilor să nu stea la cozi pentru că „au alte atribuții mai importante”, notează site-ul local tion.ro

„Haideţi să rezolvăm să nu mai stea oamenii la coadă, că nu cred că numai în ziua de azi sunt cozile interminabile la Permise sau alte instituţii publice. Eu cred că problema este să rezolvăm să nu se mai stea la coadă, nu că a mers Călin Popescu Tăriceanu şi este un subiect de DNA să fie anchetat că şi-a luat permisul, e o chestie aberantă. Dacă aş fi al doilea om în stat cu siguranţă aş avea alte atribuţiuni mai importante decât să stau la o coadă pentru a-mi ridica permisul de conducere. Ar trebui să fie reglementat din punct de vedere legal, probabil că este o lipsă şi se va reglementa. Sunt două, trei persoane în stat, primul om în stat, al doilea om în stat, premierul, în mod normal au alte atribuţii. Ai o vizită oficială şi nu poţi să ţii pe nu ştiu ce ambasador sau preşedintele unui stat, că e o chestiune normală suntem oameni. Trebuie să îţi iei şi permisul de conducere. Trebuie modificată legea să vedem exact nevoia, să modificăm legea pentru suplimentarea personalului. Din păcate domnul Tăriceanu nu are majoritate şi nu poate să facă legi. Nu cred că asta este o problemă gravă care să afecteze societatea. Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cât sunt preşedinte sau şef al Senatului să poată să meargă să îşi ridice permisul pentru a nu împiedica alte activităţi pe care le au din punct de vedere administrativ”, a spus Cucşa.

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a reacţionat spunând că „Este exclus ca Partidul National Liberal – ca orice partid constitutional, in fapt – sa accepte propuneri de tipul celei lansate azi in dezbatere de liderul ALDE Marin Cucsa, vizand introducerea unor privilegii de prioritate pentru „demnitari de rangul I si II”. „Singurele inlesniri acceptabile pentru un demnitar – intr-o democratie – sunt cele care tin de securitatea acestuia; coloana oficiala, de pilda, reprezinta o masura care sa micsoreze riscul unui atent, nu o facilitate de tip Gabriel Oprea. Este uluitor ca un reprezentat al unui partid pretins liberal-democrat poate sa vorbeasca, in anul 2016, despre privilegii si despre rang”, a arătat liberalul..

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares