Mar 23, 2023, 04:38

ALEGERI IN SUA Donald Trump încearcă să împiedice votul negrilor cu Ku Klux Klan şi neo naziştii

trump-kkk

După ce Donald Trump le-a cerut susţinătorilor săi să monitorizeze alegerile în comunităţile negrilor şi ale hispanicilor, liderul neo-nazist american Andrew Anglin a anunţat că plănuieşte să mobilizeze pentru ziua alegerilor din SUA mii de susţinători care să asedieze secţiile de votare din 50 de state, scrie reputatul site Politico.

Acest lucru vine în contextul în care Ku Klux Klan a anunţat oficial, în ziarul său, că îl va susţine pe Doanld Trump.

captura Twitter
captura Twitter

Partenerii lui Anglin au pus la cale instalarea de camere ascunse la secţiile de votare în Philadephia şi intenţionează să livreze alcool şi marijuana în ghetouri în ziua alegerilor pentru a-i determina pe alegătorii d culoare să stea acasă, să nu meargă la vot, notează Politico.

Mişcarea Naţional Socialistă din SUA, diverse facţiuni ale Ku Klux Klan şi partidul naţionaliştilor albi American Freedom, vor desfăşura membri la urne să supravegheze votul, ca reprezentanţi ai campaniei lui Donald Trump.

Apărătorii Jurământului, o grupare paramilitară care se afişează înarmată în apariţiile publice, şi sfătuieşte membrii să meargă incognito la secţiile de vot şi să adune informaţii despre cei care vin la vot.

Însufleţiţi de candidatura lui Trump şi alarmaţi de avertismenete acestuia că vor fi alegeri „fraudate”, naţionaliştii albi, şi miliţiile de extremă dreapta au de gând să ia cu asalt alegerile de marţi, creând potenţiale de conflict la finalul unei campanii electorale turbulente.

„Potenţialul de violenţă în ziua alegerilor şi în jurul alegerilor este foarte real”, a declarat pentru Politico Mark Potok de la Centrul pentru Sărăcie. „Donald Trump le-a spus susţinătorilor lui că alegerile vor fi furate de forţe ale răului în favoarea elitelor americane”, a spus acesta.

 

Dacă în ziua alegerilor rasiştii, cei care susţin supremaţia albilor, vor sta în jurul secţiilor de vot, acest lucru va genera furie şi este de aşteptat ca oamenii să voteze tocmai ca să arate că nu se lasă intimidaţi de rasişti.

În ciuda faptului că Trump susţine că democraţia americană este compromisă de o fraudă masivă a votului, până acum a fost arestat un singur susţinător care a încercat să voteze de două ori, şi acesta în favoarea lui Donald Trump. Cu toate acestea, scrie Politico, grupările extremiste sunt nclinate să creadă că minorităţile vor fura alegerile.

Într-un e-mail intrat în posesia jurnaliştilor americani, liderul neo-nazist Anglin susţine că el a trimis deja „o armată a naţionaliştilor de dreapta să urmărească secţiile de votare”.

Un consilier al lui Donald Trump declarase pentru Bloomberg că stafful de campanie lucrează la o strategie de împiedicare a negrilor de a ieşi la vot.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares