Oct 24, 2021, 15:48

Alexis Tsipras, în cădere liberă cu 17 zile înainte de alegeri. Cea mai proastă clasare în sondaje din ultimii ani

sondaj

Partidul conservator elen Noua Democrație, principala formațiune de opoziție, ar putea fi câștigătorul supriză al alegerilor anticipate din 20 septembrie. În cel mai nou sondaj citat de Mega Tv, formațiunea este pentru prima dată în acest an cu un ușor avans față de Syriza, cu doar 17 zile înaintea alegerilor legislative din 20 septembrie.

Un sondaj al institutului GPO plasează conservatorii pe primul loc în preferințele electoratului, cu 25,3%, în timp ce Syriza nu trece de 25%. Mai îngrijorător pentru stânga radicală condusă de Alexis Tsipras, responsabilul moral al organizării anticipatelor, este că fostul premier se află într-o scădere de popularitate și se situează la mai puțin de 2% în fața liderului conservator, Meimarakis, potrivit sondajului, care dă scorul de 28,8% contra 27,1%.

sondaj

Extrema dreaptă, Zorii Aurii, se menține la 5,5% în preferințele electoratului, urmată de PASOK cu 5,3%, Partidul Comunist cu 5,1%, Potami pe locul 6 cu 4,6% și Uniunea Populară, formată din rebelii Syriza, cu 4%. Aproape 13% dintre votanți sunt încă indeciși, potrivit sondajului. Conform aceluiași sondaj, respondenții s-au pronunțat în proporție de peste jumătate (58,9%) pentru un guvern de coaliție, în pofida apelului lui Tsipras către alegători de a-i oferi ‘un mandat puternic, o majoritate absolută’.

Majoritatea prevestesc o cursă la limită între Syriza și Noua Democrație. Institutul de sondare Alco a plasat stânga lui Tsipras aproape la egalitate cu formațiunea conservatoare, cu 23% la 22.6%. În timp ce sondajul Pulse arată un scor de 26 la 25, în favoarea Syriza.

Tsipras si Meimarakis
Tsipras si Meimarakis

0 Comentarii

Shares