Mai 28, 2023, 02:32

Alianţa Medicilor refuză legalizarea şpăgii: „Suntem pur şi simplu scandalizaţi”

alianta medicilor

„Nu vrem legalizarea şpăgii. Vrem salarii decente şi conditii optime să putem oferi pacienţilor un serviciu medical de calitate”, au anunţat medicii organizaţi pe reţelele sociale sub numele Alianţa Medicilor.

Suntem pur şi simplu scandalizaţi de desconsiderarea pe care Guvernul o arată nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza şpaga dată doctorului. În nicio ţară civilizata un pacient nu da o “atentie” medicului.

Am fost chiar de-a dreptul socati cand am auzit la televizor ca se va crea o lista de “norme” care, daca sunt respectate, va face ca mita data medicilor sa devina legala. Este inadmisibil ca intr-o Romanie moderna sa se mai vorbeasca despre un act medical in termeni de dare de mita, spaga sau plic, ori legalizarea acestor fapte”, scriu medicii.

Aceştia îi acuză pe liderii de sindicat care au fost chemaţi la discuţii cu Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu că au făcut un compromis cu aceştia:

„Mai grav este ca sindicatele din domeniul medical, participante la “negocierile” cu Guvernul, au putut fi de acord cu propunerea halucinanta de legalizare a mitei. De partea cealalta, aceeasi reprezentanti sindicali declarau satisfacuti in fata camerelor de filmat ca au reusit sa obtine o marire de “25%” pentru toate persoanele ce lucreaza in domeniul sanitar.

Pozitia Aliantei Medicilor a fost clara de la inceput: dorim modernizarea sistemului sanitar, iar in cadrul acestui proces de modernizare sa se rezolve si problema salarizarii. Bani exista, dar trebuie bine administrati. Din start am spus ca suntem impotriva legalizarii mitei, o actiune degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient.

Ce s-a intamplat astazi este o desconsiderare, de catre toti cei care au luat parte la acele “negocieri”, pentru tot ce inseamna act medical in Romania si drepturi ale pacientilor.”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares