Iun 7, 2023, 14:51

Alina Gorghiu cheamă vedetele Guvernului Cioloş să candideze la PNL

paslaru si voiculescu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că ‘vreo doi-trei’ dintre miniştrii Cabinetului Cioloş ar putea fi viitori parlamentari liberali sau ar putea veni în partid, precizând că are ‘vreo două-trei preferinţe’ în actualul Guvern.

Întrebată dacă vicepremierul Costin Borc sau premierul Dacian Cioloş ar putea fi prim-miniştri propuşi de PNL dacă aderă la PNL, Gorghiu a afirmat că ‘orice e posibil’, doar că în acest moment partidul are alte priorităţi.

‘Domnul Pîslaru, domnul… nu mai ştiu numele miniştrilor acum că aş fi spus vreo patru-cinci. Orice e posibil numai că în momentul acesta avem uşor alte priorităţi. Avem de făcut nişte majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi e important ca toţi colegii noştri să se concentreze pe această agendă, după care va trebui să ne apucăm de împrospătarea programului de guvernare şi, evident, vom găsi şi resursa pentru desemnarea prim-ministrului. Cei care vor performa în acest Guvern în continuare sunt bine-veniţi în PNL şi vreo doi-trei din aceşti miniştri ai Cabinetului Cioloş chiar cred că vor fi viitori parlamentari ai PNL sau vor veni în PNL. (…) Nu există niciun fel de discuţie, dorinţa e mai veche. Am spus că vom deschide partidul către cei care performează în Executiv, am vreo două-trei preferinţe în acest Cabinet, dar n-am să le spun public, o să discut cu domniile lor înainte’, a răspuns Gorghiu. Aceasta a precizat că printre preferaţii săi se numără ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

La rândul său, celălalt copreşedinte al partidului, Vasile Blaga, a declarat că vor fi demarate în această perioadă discuţii în cadrul PNL pentru desemnarea premierului.

‘O să discutăm cu un candidat al PNL, membru al PNL, dar s-ar putea să nu fie în acest moment membru în partid. Vom discuta toate variantele. Decizia nu o să o iau numai eu cu doamna Gorghiu, o să o discutăm în interiorul partidului’, a adăugat Blaga.

Liderii PNL s-au întâlnit, luni, la Palatul Parlamentului, cu consilierii aleşi ai partidului la sectoare şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares