Ian 28, 2023, 19:00

Alina Gorghiu despre violatorii de la Vaslui: „Nu-mi permit să critic deciziile magistraţilor”

alina

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe facebook că nu poate critica decizia magistraţilor de a-i elibera pe violatorii de la Vaslui.

„Încă am încredere că justiția îi va pedepsi pe vinovați în cazul de la Vaslui. Ca politician, nu-mi permit să critic deciziile magistraților. Regret, însă, că victima trece prin momente grele chiar și după incident. Din păcate, cazul acesta ne dezvăluie și o problemă de mentaliate: faptul că în anumite comunități, în special în mediul rural, oamenii tind să învinovățească femeia atunci când ea este victima violenței. Statul are un rol extrem de important în a corecta această percepție: educația este extrem de importantă – nu întâmplător, astfel de violențe, dar și prejudecățile din jurul lor sunt mai des întâlnite în comunitățile cu un nivel de educație redus. Pe de altă parte, autoritățile statului trebuie să pună în aplicare legea și să sancționeze fără excepție derapajele. Doar așa, oamenii vor înțelege că nu putem tolera agresivitatea în nicio situație.
N-aș vrea să cădem în capcana de a condamna o întreagă comunitate sau societatea în ansamblul ei. Revolta pe care o vedem ca urmare a mediatizării acestui caz arată, totuși, că societatea noastră respinge comportamentele deviante și reacționează absolut normal în fața nedreptății”, a scris Gorghiu. 

0 Comentarii

Shares