Mar 25, 2023, 11:59

Alina Gorghiu nu cere demisia lui Gabriel Oprea. Doar critică după 2 zile faptul că el a reacţionat după 2 zile

gorghiu nou 2

Prima reacţie a Opoziţiei la tragedia despre care vorbeşte toată România s-a lăsat aşteptată. În urmă cu doar câteva minute Alina Gorghiu, într-o postare seacă pe Facebook, copreşedintele liberal îi reproşează generalului de care ar putea depinde venirea PNL la guvernare, comunicarea. „O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență”, spune Gorghiu.

„Nu așa se face domnule vicepremier Oprea, ministru al Afacerilor Interne!

Nu se așteaptă două zile, să vă mai gândiți dacă este cazul sau nu să admiteți că polițistul care a decedat făcea parte din coloana dumneavoastră oficială.

Nu se poate ca printr-un vag comunicat al Poliției Capitalei să minimalizați o tragedie. Trebuie să furnizați familiei, opiniei publice, colegilor polițiști toate informațiile necesare: ce activitate a avut loc, de ce era necesară deplasarea în regim de coloană oficială, cu ce viteză se deplasa coloana?

O politică responsabilă înseamnă asumare și transparență, așa că vă solicit să reveniți asupra exercițiului de comunicare cu care sunteți dator opiniei publice”, spune Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Polițistul de 28 de ani, Bogdan Cosmin Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, a fost avansat în grad. Pentru că ministrul de Interne a considerat că a murit în misiune, deşi surse din anturajul lui Gabriel Oprea au dezvăluit că Oprea venea de la restaurant.

Ministerul de Interne a recunoscut, în sfârşit, că politistul mort se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, dar comunicatul dat publicităţii susţine că Generalul nu venea de la cârciumă, ci de la o instituţie de siguranţă naţională din Băneasa. Singura instituţie de acest gen care are sediul oficial în Băneasa este SIE. Mai exist[ de asemenea Academia de Informaţii a SRI, unde Oprea este profesor. MAI susţine că fiind o deplasare oficială, Oprea avea nevoie de coloană oficială cu antemergător.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares