Ian 28, 2023, 03:13

Alina Gorghiu se aliază cu Gabriel Oprea. PNL susţine dreptul la vot de la 16 ani

foto Cotidianul

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat într-o postare pe contul său de Facebook că liberalii vor susţine legea UNPR prin care dreptul la vot să fie acordat de la 16 ani. 

„La 16 ani, un tânăr din România are dreptul legal să se căsătorească și să se angajeze. Tot începând cu 16 ani, un tânăr poate răspunde penal pentru faptele sale. Vârsta de 16 ani vine cu drepturi și obligații egale cu ale unui adult, cu o excepție: dreptul la vot. Aceasta este, în opinia mea, o inechitate pe care ar trebui să o eliminăm, dacă vrem să fim corecți față de generația tânără, dar și să o responsabilizăm.
Scăderea vârstei legale de vot este o temă de gândire pentru societatea noastră și pentru clasa politică, o temă pe care PNL a mai ridicat-o anterior, în comisia de revizuire a Constituției.
PNL are încredere în tinerii din România. Vă propun, încă o dată, să le oferim rolul pe care îl merită în societatea noastră”, scrie Alina Gorghiu.

Proiectul pentru acordarea dreptului la vot de la 16 ani a fost iniţiat de UNPR, partidul lui Gabriel Oprea. Declaraţiile Alinei Gorghiu vin în contextul în care PNL caută aliaţi pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care o va depune în 8 iunie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares