Iun 7, 2023, 12:54

Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea dansează împreună. PNL lansează marea împăcare cu PSD

sursa foto Alina Gorghiu Facebook

După ce au fost criticaţi de şeful Administraţiei Prezidenţiale, Dan Mihalache, pentru că au votat din populism Codul Fiscal în loc să provoace o dezbatere publică pe tema politicii fiscale, liderii PNL au decis să fie pe placul Preşedinţiei, chiar şi cu intârziere, şi au trimis o invitaţie către liderii partidelor pentru a dezbate „subiecte importante pentru ţară”

Alina Gorghiu a anunţat într-o conferinţă de presă cã sub mandatul sãu şi al lui Vasile Blaga, PNL şi PSD nu vor mai face o alianţã politicã sau de guvernare, dar că nu trebuie, din cauza intereselor electorale, ca cele două partide să continue războiul politic care sacrifică „interesul public”.

„Numeroasele diferenţe care existã între PNL şi PSD vor fi judecate de electorat. Pânã atunci, nu trebuie sã cãdem, însă, în patima electoralã şi sã transformãm România într-un teren de încercãri prin sacrificarea interesului public. Prim-miniştrii vin şi pleacã, partidele trebuie sã rãmânã responsabile şi prudente”, a explicat Alina Gorghiu.

Liviu Dragnea, noul preşedinte al PSD, a răspuns duios mesajelor de reconciliere lansate de Alina Gorghiu. PSD nu respinge niciun fel de discuţie, cu niciun partener, a Liviu Dragnea.

„Din pãcate, de-a lungul anilor, PSD a pierdut foarte multe ocazii în care putea sã gestioneze sau sã-şi construiascã bune relaţii cu instituţiile statului cât şi cu parteneri şi colegi din Parlament. Este mult mai important sã nu existe disputã politicã. Orice dialog politic, dacã este animat de bunăcredinţă şi în urma cãruia apar mãsuri bune pentru cetãţeni, este binevenit”, a spus Dragnea.

„Am auzit de la unul dintre cei care conduc acest partid, cã vor un acord, de la alţii am înţeles cã nu vor sã colaboreze cu noi. Când o sã se hotãreascã şi or sã aibã o linie foarte clarã, noi suntem aici, suntem în acest sediu şi rãspundem la orice fel de astfle de iniţiativã”, a spus Dragnea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares