Mar 29, 2023, 18:43

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga nu au participat la mitingul PNL anti-Ponta

PREDOIU MITING

Mitingul organizat de PNL în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, la care au participat câteva mii de persoane şi de la care au lipsit copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-a încheiat după două ore, acţiunea desfăşurându-se pe ploaie.

Blaga a declarat ulterior că le pare rău că nu au putut să fie între oameni, deşi le-ar fi plăcut.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, marţi, că „anumite forţe de ordine” au împiedicat autocarele care aduceau protestatarii din toată ţara să ajungă la timp la mitingul împotriva lui Victor Ponta, organizat în Parcul Izvor, unde PNL afirma că va strânge aproximativ 10.000 de protestatari.

Liderii PNL i-au îndemnat energic pe protestatari să-i ceră demisia lui Ponta şi să scandeze: „Victore, pleacă acasă!?, „Jos Ponta” şi „Demisia Ponta”.

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul le-a cerut participanţilor la protest să transmită „în forţă” din faţa Parlamentului că „Victor Ponta trebuie să plece”, afirmând că „PNL are obligaţia de a clarifica politic, astăzi, scena politică din România”.

„Nu vă fie frică, parlamentari ai puterii, să vă exprimaţi opinia, nu staţi în bănci. Nu vă fie frică de acest guvern penal. Guvernul penal va pica!”, a spus Andreea Paul.

La rândul său, liberalul Costică Canacheu a declarat, în faţa protestatarilor adunaţi în Parcul Izvor, că „nu poate fi demnitar al statului român acela care este acuzat de spălare de bani”, afirmând că „astăzi (marţi – n.r) trebuie să se despartă apele, cine este pentru democraţie sau pentru falsul interes naţional”.

Teodor Atanasiu a spus că cei care îl sus?in pe Victor Ponta au o agendă ascunsă şi că premierul este susţinut la conducere de frică. „Mă întreb care este interesul na?ional al României să ?ină în fruntea guvernului un premier corupt”, a spus Atanasiu.

Anca Boagiu l-a comparat pe Victor Ponta cu fostul premier al Republicii Moldova Chiril Gaburici, care şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că şi-a falsificat diplomele de studii, spunând că Ponta a „patentat copy-paste”.

Cătălin Predoiu, anunţat de Cristian Buşoi ca viitor premier, a încheiat manifestaţia liberalilor, înainte ca moţiunea să fie votată în Parlament. Predoiu a spus că premierul Victor Ponta „mai stă agăţat în voturile celor care pretind că apără interesul naţional”.

„Avem împreună aceeaşi cauză, să luptăm pentru demnitatea şi prosperitatea cetăţenilor României. Suntem astăzi aici mii de oameni, în faţa Parlamentului, singurul loc în care Victor Ponta mai are o fărâmă de susţinere. Victor Ponta a înşelat toate aşteptările românilor”, a spus Cătălin Predoiu.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares