Sep 19, 2021, 22:44

Ambasada Braziliei în România: Nu e pericol de infectare cu Zika la Jocurile Olimpice. Evenimentul are loc iarna

zika

Pericolul infectării cu Zika nu afectează organizarea Jocurilor Olimpice, spune Ambasada Braziliei la București, într-un comunicat. Mai mult, spune diplomatul care citează OMS, această situație nu ar trebui să afecteze nici turismul, nici schimbul comercial cu Brazilia.  „Organizația Mondială a Sănătății a fost explicită în a afirma că nu trebuie impusă nicio măsura de limitare a călătoriilor ori a comerțului internațional din cauza Zika”, spune ambasadorul care atrage atenția sportivilor sau turiștilor care nu vor să vină la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro din cauza țânțarilor, că evenimentul are loc iarna.

„Conștient de seriozitatea problemei, Guvernul brazilian a adoptat măsuri de combatere a țânțarului care transmite virusul Zika, prin intermediul unei campanii naționale de informare și conștientizare asupra pericolului și a metodelor de prevenție a infecției, precum și printr-o amplă acțiune de exterminare a țânțarului Aedes aegypti, realizată cu sprijinul a 220 de mii de militari din forțele terestre, maritime și aeriene, 300 de mii de agenți publici locali și mii de voluntari. De asemenea, sunt organizate zilnic acțiuni de control si eradicare a țânțarilor în toate locațiile olimpice (centre sportive, unități de cazare, spații publice etc.). Aceste acțiuni care vor continua în perioada rămasă pana la Jocurile Olimpice, precum și pe durata desfășurării acestora.

Reamintesc că țânțarul transmițător, Aedes aegypti, are nevoie, pentru înmulțire, de o climă caldă și umedă. Jocurile Olimpice, însă, se vor realiza în luna august, în plină iarnă în Rio de Janeiro și în emisfera sudică, perioadă în care populațiile de țânțari se află la cel mai scăzut nivel, fapt ce constituie un argument în favoarea siguranței organizării acestui important eveniment sportiv”, se arată în comunicat.

„Aș dori să reiterez că Brazilia nu precupețește nici un efort în lupta cu propagarea virusului Zika și să vă asigur că Jocurile Olimpice și Paralimpice Rio 2016 vor fi realizate acordând toată atenția sănătății participanților la cea mai mare sărbătoare sportivă a lumii. Le urez încă de acum un cald bun venit tuturor sportivilor si turiștilor români!”, spune ambasadorul Braziliei la București, ambasador brazilia.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares