Feb 3, 2023, 08:35

Ambasada SUA: Vom coopera pentru a ne asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi

charge-mangalia2-art

Ambasada SUA nu scapă niciun prilej în ultimul timp să atragă atenţia că e nevoie ca statul drept să fie şi mai mult protejat în România şi că justiţia trebuie să fie egală pentru toţi.

” Vom coopera pentru a ne asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi şi că ţările noastre sunt protejate de flagelul criminalităţii transfrontaliere şi terorismului. În final, vom explora toate posibilităţile de a uni popoarele noastre în susţinerea obiectivelor noastre comune şi a prieteniei noastre din ce în ce mai profunde. Făcând aceste lucruri, vom întări împreună faptul că nu vom compromite niciodată valorile pe care sunt întemeiate alianţa şi parteneriatul nostru strategic. Este datoria noastră colectivă să garantăm protejarea, consolidarea şi păstrarea acestor idei şi instituţii, nu doar acum şi în următorii 135 de ani, ci pentru toate generaţiile viitoare.”

Redăm mai jos comunicatul integral:

În data de 14 iunie, Statele Unite ale Americii şi România sărbătoresc 135 de ani de relaţii diplomatice. Lumea s-a schimbat considerabil în această perioadă. Mulţi diplomaţi din ambele ţări au depus eforturi susţinute de-a lungul anilor pentru a construi, menţine şi consolida relaţia. Ne bucurăm acum de rezultatele eforturilor lor, sub forma unui parteneriat strategic înfloritor.

La baza parteneriatului nostru stau valorile transatlantice pe care Statele Unite şi România le împărtăşesc. Ne dorim ca toţi românii să se bucure de pace şi securitate, protejaţi de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera şi pregătiţi să profite de oportunităţile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim. Transparenţa, stabilitatea şi previzibilitatea sunt cheia atingerii potenţialului economic al României şi creşterii bogăţiei şi prosperităţii tuturor românilor. Aceste condiţii sunt de asemenea fundamentul valorilor noastre comune ca aliaţi NATO.

Angajamentul nostru reciproc în cadrul NATO continuă să devină mai profund. NATO este nu doar cea mai măreaţă alianţă din istoria mondială, ci şi cea care asigură siguranţa şi prosperitatea democraţiilor noastre. În Tratatul Atlanticului de Nord, din 1949, înainte de orice menţiune a strategiei militare de apărare comună, membrii NATO se angajează să „salvgardeze libertatea, patrimoniul lor comun şi civilizaţia popoarelor lor, fondate pe principiile democraţiei, libertăţii individuale şi supremaţiei legii.” Pe aceste principii România şi SUA continuă să-şi dezvolte strânsul parteneriat strategic bilateral.

Acum, când intrăm în următorii 135 de ani de relaţii diplomatice şi mai departe, dorim să colaborăm cu România pentru a construi o economie de clasă mondială, în care antreprenoriatul şi realizările individuale sunt sărbătorite şi generează creştere economică. Intenţionăm să păstrăm unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume la ora actuală, continuând să colaborăm strâns pentru a promova libertatea şi a ne apăra impotriva ameninţărilor regionale şi globale. Vom coopera pentru a ne asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi şi că ţările noastre sunt protejate de flagelul criminalităţii transfrontaliere şi terorismului. În final, vom explora toate posibilităţile de a uni popoarele noastre în susţinerea obiectivelor noastre comune şi a prieteniei noastre din ce în ce mai profunde. Făcând aceste lucruri, vom întări împreună faptul că nu vom compromite niciodată valorile pe care sunt întemeiate alianţa şi parteneriatul nostru strategic. Este datoria noastră colectivă să garantăm protejarea, consolidarea şi păstrarea acestor idei şi instituţii, nu doar acum şi în următorii 135 de ani, ci pentru toate generaţiile viitoare.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares