Oct 24, 2021, 00:12

Ambasadorul Klemm: Alegerea unor primari penali „transmite un mesaj periculos către SUA”

klemm

Faptul că persoane care au probleme cu justiția – în speță un primar condamnat – au câștigat alegerile locale „transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățeni”, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari”, a afirmat diplomatul american.

„Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție”, a adăugat Klemm.

El a spus că partidele politice trebuie să se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie.

„Aș încuraja partidele să selecteze candidații care vor reprezenta România viitorului”, a completat Klemm, citat de Agerpres.

În opinia sa, problemele cu justiția ale unor aleși ies în evidență într-un context în care DNA este un exemplu de luptă împotriva corupției în regiune.

„România a fost o insulă de stabilitate în această parte a lumii. (…) A fost văzută în regiune ca model pentru lupta împotriva corupției. (…) DNA a fost rugată de alte țări să asigure asistență în ceea ce privește lupta împotriva corupției”, a adăugat ambasadorul SUA la București.

Ambasadorul s-a întâlnit miercuri cu studenți ai Universității din București, unde a susținut discursul „NATO in the 21st Century” și a răspuns întrebărilor studenților.

0 Comentarii

Shares