Ian 31, 2023, 09:06

Ambasadorul SUA: Ar fi bine ca România să aibă autostrăzi şi drumuri

klemm

„România trebuie să-şi îmbunătăţească infrastructura, să facă autostrăzi şi drumuri”, a declarat Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

În cadrul unei ceremonii la care un tânăr antreprenor român a primit un premiu de la Ambasada SUA, Ambasadorul Klemm a declarat că nu a ieşit încă din Bucureşti, urmează să facă o serie de vizite în ţară, însă a auzit că România nu are infrastructură şi autostrăzi: „Nu, dar voi merge foarte curând. Luna viitoare merg cu maşina la Craiova, la Timişoara, înapoi la Sibiu şi Braşov. Astfel voi avea ocazia să vizitez o parte mai mare din România, să experimentez pe cont propriu infrastructura rutieră”.

„Trebuie să felicit România pentru lupta împotriva corupţiei, pentru că această corupţie este furt din resursele publice care sunt disponibile României. Dacă acea corupţie nu ar fi apărut, acele resurse poate că ar fi mers în direcţia construirii mai rapide de autostrăzi. (…) Am văzut statisticile potrivit cărora numărul de kilometri de autostradă este în continuare foarte mic, comparativ cu alte ţări ale UE, inclusiv vecinii României”, a declarat ambasadorul, în timpul unui tur ghidat prin centrul Capitalei.

Întrebat dacă, în contextul traficului din Bucureşti, foloseşte coloană oficială, oficialul american a spus că nu. „Şoferii însă mai folosesc scurtături”, a spus Klemm.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares