Mai 30, 2023, 23:05

Ambasadorul SUA avertizează că deciziile economice importante ale României se iau tot pe criterii politice

sursa Facebook

România trebuie să rupă cercul influenței politice asupra deciziilor economice, a declarat noul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm. Asigurarea și menținerea încrederii oamenilor de afaceri sunt esențiale pentru atragerea de noi investiții și extinderea celor existente, a mai spus diplomatul american.

„În anul 2016 vor avea loc două serii de alegeri. Acesta ar putea fi și un an hotărâtor pentru România. Fac apel la liderii români să dea un exemplu pentru viitor: să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt și să se concentreze asupra binelui țării pe termen lung în adoptarea de legislație nouă sau revizuirea legislației existente; să înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obținerii de beneficii politice și să le permită acestora să își desfășoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toți românii să se bucure de efectele benefice”, a afirmat ambasadorul SUA la în cadrul conferinței „The Case for Investing in Romania”, organizată de Camera de Comerț Americană în România.

Pentru a atrage încrederea investitorilor e nevoie ca statul să se implice activ, dar nu la nivel politic, a continuat ambasadorul.

„Statul trebuie să se dovedească un partener de încredere pentru toți investitorii, atât în ce privește politicile elaborate, cât și în tratamentul acordat companiilor. Dat fiind faptul că regimul său de reglementare nu este încă unul coerent, bazat pe o viziune pe termen lung, România trebuie să răspundă la această provocare adoptând și punând în aplicare transparent, previzibil și stabil reglementările sale. Îmbunătățirea și angajamentul continuu față de organizarea de consultări cu toți partenerii de dialog ar fi benefice tuturor”, a spus Klemm.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares