Sep 30, 2022, 22:11

Ambasadorul SUA la Bucureşti cere investiţii în Servicii după atacul terorist din Londra

2F1849AB00000578-3347632-image-a-24_1449352049599

Un bărbat înarmat cu un cuţit a rănit trei călători sâmbătă seară într-o staţie a metroului londonez după ce a strigat „Asta este pentru Siria”, înainte ca un poliţist să descarce un pistol cu electroşocuri şi să-l reţină. Unul dintre răniţi a fost înjunghiat în gât şi se află internat în stare gravă la spital

Poliţia antiteroristă britanică anchetează atacul cu armă albă comis contra mai multor persoane în metroul londonez. Poliţiştii au fost chemaţi pentru un incident în staţia de metrou Leytonstone din estul Londrei la 19.05 GMT, unde un suspect ameninţa călătorii cu un cuţit după ce a înjunghiat mai multe persoane.

Unul dintre ofiţerii de poliţie a descărcat un pistol Taser cu electroşocuri asupra suspectului, care a fost apoi arestat şi dus la un spital din estul Londrei, unde a rămas sub pază.

Parlamentarii britanici au aprobat miercui bombardarea ţintelor Statului Islamic în Siria . Avioane de luptă britanice au efectuat de atunci două raiduri de bombardamente. Marea Britanie a fost plasată sub al doilea cel mai înalt nivel de alertă. Aceasta înseamnă că un atac este considerat foarte probabil.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm s-a declarat duminică „îngrozit” de atacurile teroriste din Paris, Londra, San Bernardino, Beirut, subliniind că sunt necesare investiţii substanţiale în dezvoltarea activităţii serviciilor de informaţii şi în schimbul de informaţii.

„Sunt îngrozit. Dacă atacul de la Londra este de inspiraţie teroristă, este al treilea în doar două săptămâni. A fost un eveniment la Beirut, urmat de cel de la Paris, apoi în California şi acum, posibil Londra, este foarte îngrijorător. Sunt necesare investiţii foarte mari în dezvoltarea serviciilor, în schimbul de informaţii şi în a fi pregătiţi. Până la urmă, depinde de noi toţi, dacă vedem ceva neobişnuit, să raportăm”, a spus pentru Mediafax, ambasadorul Klemm.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares