Iun 2, 2023, 02:04

Americanii au aprobat primul medicament creat de o imprimantă 3D

66cd3cb6-6be2-4ea9-8f23-2583b5e3faba.HR

Agenţia americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat primul medicament făcut de o imprimantă 3D – Spritam, o tabletă dizolvabilă care tratează convulsiile. Pastila poate fi administrată atât adulţilor cât şi copiilor care suferă de anumite atacuri cauzate de epilepsie. Tableta este creată strat cu strat cu ajutorul imprimantei care are deja posibilitatea să producă pastile cu doze individuale de până la 1000 de miligrame.

Compania din Ohio care o produce, a reuşit să obţină aprobarea FDA pentru mai multe produse făcute cu imprimanta 3D, printre care şi proteze prostetice. Medicamenul Spritam este însă primul aprobat în toată lume şi va ieşi pe piaţa începând cu primul trimestru al lui 2016, după ce va mai trece printr-o serie de teste. Compania americană are în proiect să dezvolte şi alte medicamente cu ajutorul imprimantei 3D în ani următori, dintre care şi tratamente neurologice.

Specialiştii din medicină se concentrează tot mai mult pe imprimantele 3D pentru a crea implanturi pentru pacienţi cu afecţiuni grave şi răni, mai ales pentru copii care nu pot fi ajutaţi de soluţiile folosite în special pentru adulţi.

0 Comentarii

Shares