Mai 20, 2022, 04:40

Americanii vor să producă Jeep-uri militare la Bucureşti

ROMARM

Fiat Chrysler Automobiles, compania deţinătoare a brandului Jeep, şi-a manifestat interesul de a realiza un parteneriat cu industria naţională în ceea ce priveşte vehiculele militare 4×4 Jeep J8, prezentarea propunerii de cooperare fiind făcută de Compania Naţională Romarm S.A., în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Uzina Mecanică Bucureşti.

Proiectul este unul complex, gama de produse putând fi extinsă şi pentru alte vehicule necesare sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Modelul Jeep J8, special creat pentru uz militar, prezintă o tracţiune 4X4, este echipat cu şasiu ranforsat şi poate fi comandat într-o configuraţie de 2 sau 4 uşi, care să permită o gamă diversă de roluri ce trebuie îndeplinite de către vehicul, inclusiv transportul trupelor, vehicul de marfă, comunicaţii.

Autovehiculul militar poate atinge o viteză maximă de 140 km/oră, are o capacitate a rezervorului de 83 litri şi o autonomie între 400-600 km. Greutatea sa de 3.364 kg nu prezintă un impediment pentru a urca pe pante cu înclinaţie de 60 grade. Performanţele off-road sunt completate de un unghi de abordare de 42,2 grade, un unghi de rampă de 22 grade şi un unghi de pantă laterală de 45 grade, valabil în timpul conducerii.

Suspensiile modelului Jeep J8 sunt realizate din arcuri elicoidale pentru puntea faţă, arcuri lamelare pentru spate şi amortizoare pentru preluarea şocurilor, iar frânele sunt asistate servo şi îmbunătăţite cu discuri ABS.

Interiorul este echipat cu scaune rabatabile spate 60/40, sistem de încălzire/ventilare şi răcire AC, şi două prize de 12 V. În cazul în care se doreşte ridicarea acestuia cu elicopterul şi transportat în locaţia dorită, autovehiculul este prevăzut cu câte două cârlige de ancorare. Modelul Jeep J8 poate fi vopsit în culorile militare verde şi bej.

‘Dorim să prezentăm o posibilă variantă, un posibil model de cooperare industrială internaţională şi un posibil mod de colaborare între structurile militare şi producători. Integrarea în producţie şi ulterior mentenanţă a unui asemenea vehicul, pe platforma căruia s-ar putea instala diferite sisteme care ar putea corespunde celor mai variate misiuni, ar putea însemna şi începutul unei afaceri de succes. Poziţionarea Uzinei Mecanice Bucureşti oferă acces facil la autostradă şi aeroport, precum şi distanţă relativ mică până la aeroporturile fluviale şi maritime’, a declarat Floarea Şerban, director general al Companiei Naţionale Romarm, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Uzina Mecanică Bucureşti.

La eveniment a participat şi Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Misiunii SUA în România.

Compania Naţională Romarm S.A., principalul producător şi exportator direct de produse militare din România, a fost înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea celor mai importante fabrici ale industriei româneşti de apărare şi este principalul furnizor de echipament militar, muniţie şi servicii de întreţinere.

Romarm are o structură de tip holding cu capital 100% românesc, sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares